Logo rubriky
1/1984
  Fandom (další) (1)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1984

DOJMY Z TEPLIC

čerstvě zvoleného předsedy koordinační komise Zdeňka Rampase:
Nejbystřejší pamětníci mezí námi s trochou jízlivosti říkají, že zatímco minule jsme v Teplicích, mlčeli, letos jsme už diskutovali a napřesrok se asi popereme. Atmosféra diskuse se mi líbila jako nic v životě fandomu posledních let, i když mě pak v pondělí bolela hlava jako po kombinované otravě alkoholem a sardinkami. Teď, když už je mi o něco lépe a mohu zase v rámci možností myslet, mi ale připadá, že jsme toho dohodli dost málo.
       Vytvořili jsme koordinační komisi dohodli jsme se o účasti SF klubů v „Paměti“. Zdánlivě je to dost, ale já se teď divím, o čem jsme to diskutovali celé dva dny. Stačí jediný ctižádostivec, usilující odpovědět na všechna vystoupení a každá diskuse může jít k čertu. Myslel jsem si, že alespoň scifisté nejprve myslí a potom mluví, zklamání bylo velké. Trochu mě uklidňuje, že nejvíc žvanili lidé, kteří jsou do hnutí zapojeni sotva 14 dní s o nichž jsme si stejně domýšleli, že svou osobu a cíle kladou nad naše společné cíle.
       Tyto výtky by se nikdy nedostaly na papír, ale domnívám se, že jsme jen taktak zabránili nejhoršímu:
       Málem došlo ke zrušení Mloka za zásluhy a rozbití slibně začínající tradice. Výsledek, který byl dohodnut, za mnoho nestojí, protože odročením se nic nevyřešilo a v Šumperku se asi budeme opravdu poprat.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK