Logo rubriky
2/1985
  Fandom (další) (11)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

ZE SVĚTA

Reportáž J. Olši jr. z Euroconu '84 v Brightonu končila slovy nashledanou v Rize. Podle posledních zpráv však sovětská strana odvolala nejen ohlášený Eurocon 10, ale i zasedání světové organizace profesionálu WORLD SF, které se mělo v létě příštího roku uskutečnit v Moskvě.
       Je to totiž podruhé, co se SSSR zřekl (tvrdě vybojovaného) práva na uspořádání této akce. Setkání WOBLD SF se tedy uskuteční v květnu 85 v Itálii a na Eurocon si budeme muset počkat do roku 1986, kdy se uskuteční v Jugoslávském Záhřebu.
       U příležitosti nejznámější australské konvence TSCHAICONU byla udělena Ditmar Award, nejvýznamnější australské ocenění:
       nejlepší světová kniha - Christopher Priest: The Affirmation
       nejlepší australská kniha - David Lake: The Man Who Lood Morlocks
       nejlepší povídka - Keith Taylon: The Silence Roles
       nejlepší grafik - Marilln Pride
       V USA byl zveřejněn nový žebříček milionářů. Mezi 500 jmény lidi, kteří si vydělali v loňském roce více než 200 000 dolarů, vede bezkonkurenčně George Lucas, který asi dennodenně děkuje bohu ca to, ze natočil Star Wars /příjem 53,5 milionu dolaru/. Překvapením však bylo vítězství I. Asimova mezi spisovateli /57l 000 dolaru/, kde porazil i taková literární osobnosti, jako Norman Miler či Erich Segal...
       Přestože se A.C. Clarke již mnohokrát zapřísahal, že Rajské fontány jsou jeho poslední SF knihou, vydal jíž nejen pokračování Vesmírné odyssey, ale toto léto podepsal novou smlouvu s del Rey Books na knihu The Song of Distant Earth.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK