Logo rubriky
4/1985
  Fandom (další) (13)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

Polská ?!

Čtvrteční návštěvy v SF klubu v Polské se staly pro nás, kteří si říkané scifisté, už tradicí, příjemným zvykem. Popovídat si se známými o věcech, které nás zajímají, zařídit spousty věci proto, aby naše hnutí sílilo a krásnělo, aby naše myšlenky získaly na kvalitě a rozpětí. Každý z nás v temném prostředí chladné (sklepní místnosti s radostí odhodí své domácí trable, tíhu titulů, zapomene na své ostatní zájmy a starosti a s nadšením se vrhne mezi stejně „postižené“ kolegy. Získali jsme tu za ten přibližné rok hodné přátel a dozvěděli jsme se hromadu zajímavých věcí. Zkrátka - Poleká se stala pojmem.
       Samozřejmé jsme docela uvítali myšlenku, že by mezi nás mohli čas od času přijít lidé známí a slovutní, aby si s námi pobesedovali o předmětu našeho zájmu. Zahlédli jsme tu tváře mezi námi vážené např. I. Železného, J. Veise, E. Martina, Petišku a další. O to víc nás mile překvapilo, že nedávno byl do Polské na besedu pozván člověk, jehož vztah k SF byl očividně silně záporný, a navíc jeho monolog, nazvaný - besedou, se ani zdaleka nedotýkal jakéhokoli odvětví SF.
       Archeologie je velice zajímavý vědní obor, to všichni uznáváme. Přednáška mohla být jistě zajímavá, ale obávám se, že pro jiný okruh lidi. My do Polské chodíme za SF! A až budeme cítit touhu po archeologické přednášce, zajdeme do klubu archeologů. Nemám nic proti besedám se zajímavými lidmi, ale dávám přednost tématům, která zajímají i mne. A že tento názor nezastávám jen já je vidět i z chováni jiných. My také máme spoustu známých, kteří by mohli o lecčems zajímavě povídat, ale o SF se nezajímají. Proto je také do Polské nezveme. Bylo by tedy slušné nekonat takovéto partyzánské podvratné akce a když už, tak alespoň kolegy předem varovat. Ale vulgární, arogantní důležitost „spolupořadatelů“ do Polské skutečně nepatří - nesmíme přece dopustit, aby tak báječný pojem, jako je pro nás „čtvrtek v Polské“, získal kovovou pachuť hádek, neshod nebo třeba prostě jen nudy.
-Starknest-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK