Logo rubriky
4/1985
  (13)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

SF ks sekce

Sci-fi kreslené seriály je vůbec nejstarší ze všech vyhlášených klubových specializaci. Proto také není divu, že právě zde bylo již odvedeno nejvíce práce (s ostatních opravdu aktivních specializovaných klubů stojí za to uvést SFK Ada a Castor).
       S dosavadními výsledky sekce byli zevrubně seznámeni účastníci hostivařského teplicení, podrobnější informaci jsme slíbili právě v Interkomu.
       Základním cílen sekce je vytvořit bibliografii v Čechách a na Slovensku vyšlých kreslených seriálů (ks), postupně vybudovat archív a jejich ukázkami či i kompletními příběhy a s výsledky a s výsledky seznamovat kluby formou kufříkových pořadu. Souběžné je budován archív nejznámějších a nejzajímavějších zahraničních SF ks hrdinu (viz pořad o Flash Gordonovi na letošním PARCONu). V rámci SFK Spectra zajišťuje činnost sekce asi trojice fanů, jimž pomáhá skupina členů dalších pražských klubu. Spolupráce a ostatními kluby, i kdy i co do kvantity zatím menší, než by bylo možné, už přinesla své první ovoce, dokonce větši, než jsme původně čekali. Díky slovenským klubům (Hydrostav, Castor, Žiar n/Hr.) máme v archivu Již kompletní sérii seriálu z Elektronu, brněnský NYX. zase zapracoval v překladech cizojazyčných časopisů. Prvním větším projektem bylo rozdávání překladů na letošním teplicení, založená na principu, že když každý klub, ochotný spolupracovat, zajistí překlad zhruba 10 stran, budeme mít k dispozici nesmírně zajímavou publikaci o historii SF ks hrdinů. Již vytvořený archív je v současné době k nahlédnutí v klubovně Spectry, pracujeme na tom, jak jej zpřístupnit (převážně) pražským fanouškům) a připravujeme další „kufříkáče“. Pro představu zavádíme seznam seriálů, které již máme k dispozici:
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK