Logo rubriky
5/1985
  (14)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1985

ZE SVĚTA

World SF Corivention, která měla původně proběhnout v Rize a posléze byla organizátory odvolaná, se přeci jen letos uskuteční, a to v malém italském městečku Fanano /poblíž Milána/. Bude se konat ve dnech 21. - 22.5. a hned vzápětí na ní naváže Italská národní konvence. Pevně doufáme, že se předseda našeho klubu Jarda Olša do Fanana přes všechny administrativní obtíže dostane a že z tohoto setkání budeme moci přinést, stejně jako v loňském roce z Brightonu, reportáž.
       Milovníky sf filmů jisté potěší zpráva, že v Paříži měl minulý měsíc premiéru 7. díl devítidílného cyklu Hvězdné války /tedy 4. natočený film této série/. který má ve francouzské verzi název „Dobrodružství Evoků“.
       Pokud někomu z vás připadal letošní PARCON jako přelidněné mraveniště, pak tedy vězte, že v zahraničí to vypadá ještě děsivěji. Takový loňský L.A. Con /setkání v Los Angeles/, spojeny s World SF Convention, měl 9.406 registrovaných účastníků a 8.214 skutečně dorazivších. Na 300 stolech tam 175 prodávajících prodalo 2711 sběratelských SF objektů v ceně 112.000 dolarů. Výtěžek conu ve výši 200.000 dolarů byl samozřejmě věnován na rozvoj fandomu.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK