Logo rubriky
3/1986
  Fandom (další) (24)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

Z klubové praxe - Pozemšťané a Mimozemšťané

       Den D: 21. červen 1985 Místo: Země /Sol. 003 /
       ...Načervenalé světlo soumraku přecházelo poněkud do fialová a nad utichajícím lesem se neslyšně snášel světélkující objekt. Na první pohled muselo být jasné, že se tu setkávají dva světy... ...Zkušené ucho zaznamenávalo zvuk, který za celých 36 let po které bylo večer co večer pravidelně utlačováno sluchátkem radiového přijímače slyšelo poprvé. Radioamatér stiskl knoflík záznamu a magnetofon začal nahrávat. Zvuky, které bylo slyšet ve sluchátku, připomínaly dialog. Jenže dialog, který se dal jen intuitivně vytušit. Jeho obsah byl skryt za třemi tisíci hodinami počítačového času a obrovským úsilím několika stovek odborníků... ..."Poslouchejte mě dobře vy ignorante. Snést Vejce jen tak, bez průzkumu, aby se jako splnil plán a pak zjistit, že planeta je obydlená, to není jen diletantismus, to je nehorázný svinčík a sabotáž! Seberte se, vraťte se, najděte ho a ať je z té planety pryč dřív, než ho tam někdo najde!! Víte, co by s ním udělali?!! Teď v době, kdy je zcela bezmocný! Jsou nesmírně zvědaví. Rozřežou ho, nacpou do různých nádobek, budou to všechno zaznamenávat, no zkrátka hnus... Co...? Nic jsem neslyšel...!! Jo, provedu...?! Tak to tedy proveďte a velice rychle to proveďte, protože jinak z ván stáhnu všech šest vrstev kůže a zpřerážím vám všechna chapadla ...“
       ...Obsah je tedy znám. Dokonce se podařilo zpětnou analýzou určit souřadnice místa přistání. Nastal boj o sekundy. Boj o kterém nikdo netušil jak se bude vyvíjet a jak skončí...

sfk Třesk

       Pozornému čtenáři je nyní jasné, co bylo příčinou, že v den B se na hvězdárně v Třebíči sešly dvě skupiny podivně přioděných bytostí. Dvanáct pozemšťanů, opatřených vysílačkami, přilbami a různými jinými speciálními aparáty a dvanáct mimozemšťanů, kteří se svorně vyznačovali tykadly. Po opečení konzumačních jednotek živočišného původu byl reaktor zastaven a s nadcházejícím soumrakem se obě skupiny plížily k lesu. Laserové zbraně v rukou všech účastníků se chvěly nedočkavostí, stejně jako sami hráči. Všechny vzrušovala otázka: Kdo zvítězí?
       Každá skupina si určila svého velitele, rozhodčí zaujali svá místa a honba započala. Laserové paprsky probleskovaly setmělým lesem, a ve chvíli, kdy paprsek vyvolal červený odraz, bylo jasné, že další část zprávy je objevena. Během hry nikdo nepřišel o život, ačkoli se s touto možností počítalo. I když skafandry měly trojitou ochranu a teprve třetí zásah paprskem znamenal likvidaci, projevili jak mimozemšťané, tak pozemšťané chvályhodnou mírumilovnost. Blížil se čas odletu. Údaje byly shromažďovány v obou centrech. Zde, daleko od výkonných počítačů, záleželo objevení a dešifrování zprávy jen na stopařských dovednostech a důvtipu. Když už se zdálo, že začíná být jasné, kde se nachází Vejce mimozemšťanů, zmizeli mimozemšťané ze scény a objevili se znovu až tehdy, kdy nesli vítězně svůj úlovek. Vejce se vrátilo tam, kam patří, do bezedných hlubin vesmíru. (Jeho přesnou kopii můžete vidět na hvězdárně.)
-Tom-

Dodatek:

Vzhledem k tomu, že se hra velíce líbila, a členové klubu ji chtějí zopakovat, uvádíme pro potřeby ostatních klubů, které by také chtěly svůj klubový program zpestřit hrou, některá organizační opatření a zkušenosti, které se nám osvědčily.
       Termín a hrubé obrysy hry musí byt jasné nejméně měsíc předem, tak, aby se dalo zajistit vše potřebné. Vhodná je osobní zodpovědnost za zajištění některých věcí.
       Určitý čas také zabere vybavení hráčů: Pozemšťané - vysílačka s krátkou anténou se smyčkou nebo kuličkou na konci, kvůli nebezpečí zranění, mimozemšťané tykadla + jakékoliv mimozemské výstřelky nesmí být nebezpečné okolí.
       Všichni musí mít na obličeji něco, co chrání jejich oči v nočním lese před větvemi. Brýle, masku, integrální přilbu, ap..
       Světelné zbraně mohou mít libovolný tvar a výkon, nesmí mít zábleskový charakter. Možnost poškození zraku.
       Každý hráč má na levé straně hrudníku 3 papírové kruhy nebo čtverce, představující vrstvy ochrany. Pod nimi je písmenočíselný kód. Pozemšťané např. P-33, P-37 atd. Mimozemšťané např. M-49, K-69 atd. Kdo protivníka oslní a v momentě překvapení přečte a hlasitě vysloví jeho kód, má právo mu odebrat jednu ochrannou vrstvu /a sám se tím posílí/. Je jasné, že je nutno hrát čestně!!
       Další důležité opatření se týká vymezení a uzavření prostoru hry. Je nutno smluvit heslo, kterým se upozorní náhodně zatoulaný civil. Rozhodně bychom neměli nikoho vyděsit!!
       Úkoly rozhodčích:
       - Před hrou rozmístit odrazová sklíčka a 10 cm pod ně slabiky textu na stromy ve vymezeném prostoru.
       - Sestavit před hrou text zprávy o ukrytí hledaného předmětu.
       - Ukrýt předmět na odpovídajícím místě.
       - V průběhu hry dbát o dodržování pravidel.
       - U jednoho z rozhodčích se na předem stanoveném místě shromažďují mrtvoly.
       - Zajišťovat první pomoc.
       - V stanovenou dobu ukončit smluveným signálem hru.
       - Přesvědčit se nástupem obou týmů o úplnosti účastníků.
       Přejeme všem, kdo se do hry pustí, příjemnou a vzrušující zábavu.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK