Logo rubriky
3/1986
  (24)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

SFK J. Verna

Dne 8.2. 1986 uplynul rok od chvíle, kdy se klub J. Verna stal součástí organizovaného fandomu. Za tu dobu uspořádal 20 schůzek, které kromě členů navštívila řada fanoušků z jiných klubů. Členové klubu přeložili 22 povídek sf u nás (dosud nepřeložených, v různém rozsahu (od 7 do 3l) stran strojopisu). Členovu klubu dále připravili tři podrobné recenze s ukázkami zajímavých, u nás dosud nepřeložených knih sf, napsali dvě studie na sf tematiku a přeložili tři teoretické statě.
       Kromě řádných schůzek jsme uspořádali jedno vánoční posezení pro členy klubu, jednu videoprojekci pro členy a dvě pro jejich děti. Pro pražské kluby jsme připravili jeden program v klubovně Polská. Připravujeme vlastní zpravodaj Poutník, jehož vydání se zpožďuje z technických důvodů. Spolupracujeme s řadou sfk, jimž poskytujeme své studie a překlady povídek buď pro zveřejnění nebo pro vnitřní činnost klubu. Konkrétně se jedná o kluby Time Machine (studie pro Minicon), Solaris, Terra, Kepler, TOS, Sfinx, Atras, BC, Česká Lípa, Tábor. Klubu Castor pravidelně zasíláme námi archivované kreslené vtipy sf.
       Na říjen připravuje sfk Julese Věrna svůj den otevřených dveří za spolupráce s TM, kde členy ostatních sfk seznámí se svou činností.
- E. Čierny
sfk Julese Verna, Praha -
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK