Logo rubriky
4/1986
  (25)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

SEZNAM AMATÉRSKÝCH PŘEKLADŮ

       Náš SF klub Laser si vzal na starost organizaci seznamu amatérských překladů. Cíle Jsou následující:
       1/ V zamezení duplicity při překládání /pokud je překlad dobrý je zbytečné, aby byl znovu překládán. (Místo toho je lepší přeložit něco jiného)
       2/ vytvoření seznamu kde v kterém fanzinu byl jaký překlad uveřejněn /pro případ přetištěni jednak v jiném fanzinu, jednak v různých sbírkách/
       Aby tento seznam měl vůbec smysl je nutná spolupráce i ostatních klubů. Již před časem byl v Interkomu uveřejněn článek s prosbou, aby nám jednotlivé kluby pomohly. A je smutné, že doposud se na tuto výzvu většina klubů neozvala. Zatím spolupracují po pouze ti, které jsem o to osobně požádal. Domnívali jsme se/ a neustále se domníváme/, že tato akce je pro kluby prospěšná.
       Takže znovu žádáme VŠECHNY kluby, aby nám zaslaly seznam překladů, ať již hotových, nebo rozpracovaných a také překlady, které byly publikovány ve fanzinnech. Zajímají nás tyto údaje:
       český název, originální název, odkud přejato, kdo to přeložil, zda jde o překlad již přeložené povídky např. z angličtiny do ruština a z tohoto překladu teprve do češtiny.
       Zatím by bylo reálné po dostatečné spolupráci všech klubů vydat první základní seznam, který by se pak průběžně doplňoval. Pokud kdokoli přijde z nějakým nápadem, který nám v naší společné věci pomůže, rádi ho uvítáme. Takže vše zasílejte na adresu:
       Tomáš JIRKOVSKÝ, Fučíkovy domy 1486, 250 88 Čelákovice
Tom

Kdo pomůže

       KPVF Spectra, který na letošní jarní poradě převzal v ranící akcí prospěšných pro celý fandom úkol pomáhat nově vzniklým klubům se zavázal zvládnout přípravy a zahájit realizaci tohoto úkolu do začátku Parconu 86.
       V souboru připravovaných služeb bude i zasílání ukázek fanzinů, které jsou v podstatě pro nové kluby nedostupné, ačkoli na druhé straně představují vydatný zdroj inspirace a podnět k aktivní činnosti.
       Nové kluby stojí většinou stranou již zaběhnutých distribučních sítí a na výměnu nemají až na výjimky co nabídnout. Proto bude součástí pomoci i fond fanzinů - náš KPVF se v této souvislosti obrací na všechny sfk i jednotlivé fanoušky s prosbou, aby do tohoto fondu poskytli přebytečná čísla svých starších fanzinů a případně i čísla nová, která jim zbydou po uspokojení pravidelných odběratelů.
       Případné příspěvky do tohoto fondu zasílejte na adresu V.Veverky, který všem případným dárcům předem děkuje.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK