Logo rubriky
6/1986
  Cony (další) (27)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

KDY UŽ, BUDE U NÁS?

       V práci mám /i přes letní čas/ spoustu práce, a tak mi na pořízení všech dokladů na cestu na Eurocon zbylo dvaapůl dne. To ovšem byla ta méně složitá část problému. Větší polovina nepříjemností začala ve středu večer v Záhřebu, v hale de luxe hotelu Esplanade.
       V rámci příprav na univerziádu 87 totiž šly téměř všechny záhřebské ubytovací kapacity do rekonstrukce. Místo kempů a studentských kolejí na nás zbyly jen hotely typu Esplanade a pak ubytovna Červeného kříže, vedle malého domácího zvířectva plná životních ztroskotanců. Za ty jsme se s Jaroslavem Olšou, Jr., rozhodne nepovažovali, a tak jsme poslechli organizátory - a ráno jsme v recepci nechali za pokoj pro dva téměř třináct tisíc dinárů.
       Čtvrteční noc jsme absolvovali v parku /v Záhřebu totiž nebyl ani jeden fan, v jehož předsíni bychom mohli roztáhnout spacáky/.
       Čtvrtek - den zahájení - přinesl pro nás i trojici kastorčat, vedenou Miro Dutorou, pocit, který bývá označován jako deziluze.
       Vedle organizačních nepořádků to byla i skutečnost, že video a kino byly hlavními složkami Euroconu, a dvě přednášky a jedno divadelní představení denně bylo pro ostřílené parkoňáky, zatraceně malé sousto. Ostatně páteční počasí /studená fronta grandiózních rozměrů/ nám dala jednoznačný pokyn k odjezdu. A protože Jaroslav Olša, Jr. úspěšně vybojoval cenu Evropské společnosti SF pro Zápisník a nejmladší evropský fanzin Ikarie, skutečně nebyl důvod vzpěčovat se provazcům deště, které večer kdosi zlomyslný zavěsil na slunnou jugoslávskou oblohu.

Účast Sama Lundvalla a Gianfranca

       Účast Sama Lundwalla a Gianfranca Vivianiho /předsedy WSF/ byla spíše symbolická, ovšem profesionálové, hlavně italští, tvořili většinu zahraničních účastníků. Setkali jsme se tam s A. Hollankem, Hugo Preyerem /jeho jazykový talent známe z Parconu/, D. Piegaiovou z Itálie a dalšími. Zahraničních fanu bylo na Euroconu málo. Patnáctičlenná skupina z Polska, pět čechoslovaků, a pak jen stopový výskyt - Boelof Goudriaan z Holandska, Colin Fine z Anglie a pár dalších.
       Za zmínku stojí novinka z Bulharska - od ledna 87 budou vydávat časopis, věnovaný sf.
       Inu - kdo to neviděl na vlastni oči, neuvěří.
-Pagi, KK-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK