Logo rubriky
8/1986
  Cony (další) (29)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

Chronocon - pohled do zákulisí

Vraceli jsme se vlakem z PARCONu 85 (P.S. Zaregistrovali jste také, jak důležité je pro fandom cestování vlakem - zpráva o žádné akci se bez něj neobejde) a byli agitováni a naše (hlavně moje) nadšení rostlo. Později na schůzce padlo rozhodnutí, před kterým nás starší, zkušenější a znalejší poměrů varovali - setkání v Plzni bude a když ne letos, tak napřesrok, abychom ho mohli řádně připravit.
       Mé nadšení a agitátorství bylo oceněno funkcí programového šéfa. Co to obnáší jsem netušil a abych pravdu řekl, dodnes o tom nemám přesnou představu.
       Na podzim téhož roku začaly první „sondážní“ přípravy, co by se dalo kde sehnat a jak dát všemu jednotný rámec. Nakonec padlo rozhodnutí: když už se tedy neoficiálně zabýváme tím cestováním v čase, - tak tedy CHRONOCON.
       V době největšího rozkvětu příprav jsme hrdě předpokládali, že poběží programy paralelně nejméně dva a jako doplněk ještě počítače. Jak to dopadlo mohli posoudit ti, kteří se přijeli podívat. O co jste teda vlastně přišli? - O výstavu obrazů s názvem Sluneční soustava, pro kterou nebylo v místě konání podle jejího autora dost důstojné prostředí, o vystoupení Kapitána Kida (J. Velinského), který musel být v době pořádání někde úplně jinde, o dva amatérské filmy plzeňského filmového klubu, které se dílem ztratily a dílen byly na soutěži na druhém konci republiky o ...
       Nebudu vás dále unavovat, náš stav těsně před vrcholem názorně ilustruje téměř infarktní situace, kdy večer před vypuknutím výše jmenované akce ještě nedorazil 0. Neff. Nakonec jsme se po spěšném telefonování k němu domů dozvěděli, že „všechno je jinak“ a že dorazí zítra během dopoledne.
       Sobota pak proběhla pro všechny zúčastněné Andromeďáky jak se říká v činorodém ruchu a oddychli jsme si až po odchodu z kina, kde se promítal závěrečný film.
       Když jsme se asi týden poté sešli na pravidelné schůzce, názory by se daly shrnout asi do této formulace: Měli jsme štěstí - všechno dobře dopadlo, rajčata v zelenině neměli a příště se raději pojedeme podívat, jak to dělají jinde.
(Petr Baubín, Andromeda)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK