Logo rubriky
9/1986
  Fandom (další) (30)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

Sbohem králíci

Od 31. října do 2. listopadu proběhlo v civilnímu světu doposud neznámé vísce Březové nad Svitavou další setkání zástupců československých sci-fi klubů.
       Sobotní jednání začínající hodinovým vystoupením předsedy KK vyzývajícím ke stručnosti a končící referencemi V. Veverky o kufříkových pořadech a dalších spectrálních záležitostech, přineslo vlastně jedinou zprávu, která probudila všechny podřimující účastníky! Parcon '87 možná nebude!
       Jak se však vyjádřil jeden z nestorů fandomu: „Na porady už nejezdím proto, abych něco dohodl nebo odhlasoval, ale abych se tam setkal s přáteli, které jinak nemám možnost vidět“, ale podle tohoto hesla se porada v Březové skutečně povedla. Někteří účastníci /bylo jich okolo 98%/ se nechávali slyšet, že dva nejzajímavější a nejzávažnější body porady byly odpolední výlet na místní hrad Svojanov a večerní konzumace králíků na smetaně s brusinkami. Ostatně králíci nás provázeli po celou dobu pobytu v Březové. Hned po příchodu všichni účastníci dostali visačku se jmenovkou na, které králík obřích rozměrů oznamoval svému šéfovi, že ho může poslat někam... /údajně do Březové/. Nejmilejší však bylo setkání se svěřenci Franty Moravce. Franta nás předvedl před králíkárnu, kde se v očekáváni něčeho zajímavého tlačilo snad padesát králíku a se slovy: „Milí králíci to jsou naši scifisti, scifisti to jsou moji králíci“, nás seznámil.
       Dva dny v Březové nad Svitavou však utekly jako voda a my jsme se jen mohli loučit se slovy: SBOHEM KRÉLÍCI, nebo snad nashledanou?
       Bylo by však přehnané tvrdit, že jediná činnost, kterou zástupci klubů na poradě vyvíjeli, byly toulky po okolí a konzumace potravin. Hned v sobotu dopoledne se všichni mohli dozvědět jak to vypadá s plněním úkolů, které si kluby vzaly na jarní poradě v rámci nové koncepce KK. Tomáš Jirkovský všem přítomným oznámil, že je hotová první verze seznamu překladů, které vyjde jako příloha Interkomu. Dozvěděli jsme se, že videofond zatím nemůže být provozován, protože se doposud nepodařilo ho právně podchytit. Miloš Podpěra informoval o kartotéce klubů a o všech potížích s tím souvisejících. Tímto také prosí všechny kluby, aby informace o změnách i o nových klubech posílali na jeho adresu. Podle adres v této kartotéce jsou rozesílány takřka všechny pozvánky a informace, takže by se mohlo stát, že byste přišli o některou zajímavou akci. Fandom tedy má na čem stavět a záleží teď jen na tom aby si to v budoucnu nepokazil.
       A ještě jednu soukromou zkušenost: Jestli někdo z vás bude chtít někomu vynadat nebo se jinak projevit musíte to udělat jako první. Pak bude všechno v nejlepším pořádku. Jestliže se vsak třebas jen na jedinou minutu objevíte v roli protiřečníka, budete obviněni z vyvolávání hádek, tak jak se to stalo zrovna letos.
Lik
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK