Logo rubriky
9/1986
  SF & F Workshop (další) (30)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

Workshop

Anglické slovo „workshop“ znamená „dílnu“. V USA se často pořádají „workshops“ literátů, malířů, fotografů, herců: vede to vždycky jeden křapík, dá téma /a termín/, účastníci „dílny“ dělaj co uměj a pak se o tom diskutuje. Čímž podávám na /pokud vím/ první čs. workshop v oblasti sci-fi tvorby.
       Téma: Představte si společnost, ve které by každý mladý člověk v den plnoletosti /18 let/ dostal milión peněz, protože mladý člověk potřebuje víc peněz než starý a jen taková společnost je skutečně spravedlivá, která toto každému mladému člověku zajistí.
       Co s tím: Přemejšlejte O VŠECH ASPEKTECH tohoto sociálního uspořádání. Ekonomické pozadí, jak by to mohlo finančně fungovat, jaké by byly důsledky pro ekonomiku, politiku, etiku, zdravotnictví, výchovu, populační strukturu, kulturu, vědu atd., atd. POZOR: nejde o to napsat povídku, jde o postřehy, myšlenky, nápady.
       Průběh: Do konce roku 1986 zájemci nechť pošlou koresponďák se stručně vylíčenou podstatou své ideje. Odpovím všem, vyberu deset, s nimiž budu korespondenčně jejich myšlenky propracovávat, odpovědi odešlu do 15. ledna 1987. Výsledkem workshopu bude společná studie, která bude mít jedenáct rovnoprávných spoluautorů. se studií bude scifi veřejnost seznámena na Parconu '87, eventuálně na dalších conech, v případě vskutku hodnotného výsledku zabezpečím publikování alespoň výtahu studie v tisku.
       Opakuji a zdůrazňuji: Nejde o literární cvičení, není to tréning ve psaní povídek, jde o REALNÉ /nikoli ptákóvské/ MYŠLENKY. Na spolupráci se těší
ONDŘEJ NEFF
U Mrázovky 1, 150 00 Praha 5
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK