Logo rubriky
9/1986
  Fandom (další) (30)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1986

Parcorán.

Nebyl jsem u toho, ale z hodnověrných pramenů mám ověřeno, že Vládo Ríša, Ondřej Neff a Karel Dvořák ano. Někde v jejich hloučku zřejmě za přispění dobrého moku, se na Parconu '86 zrodila myšlenka založit exklusivní klub účastníků všech národních conů /dále jen ČNC/ v našem případě tedy Parconů.
       Proti ostatním SF klubům má tento několik odlišností:
       1. Lze z něho pouze vystoupit, členství už je jednou, ale ne provždy dáno.
       2. Všichni členové se nejméně jednou ročně schází. To vyplývá z definice člena, pokud se kdo nesejde s ostatními na ČNC, přestává být účastníkem všech ČNC, tedy i členem klubu.
       Nápad se ujal a o členství. /v zatím nepojmenovaném klubu/, projevila zájem řada fanoušků. SF muzeum vedeno i svými vlastními cíly se proto rozhodlo vést administrativu svrchu řečeného klubu. Z praktických důvodů zavádí pro člena klubu termín registrovaný účastník - /dále jen RU/, který je definován následujícími třemi regulemi:
       D1: RU se stává ten fan, který hodnověrným způsobem prokáže svou účast na všech ČNC od roku 1982.
       D2: Účast lze prokázat:
       1. Svědectvím jiného /již/ RU.
       2. Písemnou zprávou o průběhu příslušného conu. Čím osobitější, tím lépe.
       3. Jinými doklady a dokumenty jež /již/ RU nebo jejich výbor či administrativa uzná za postačující.
       D3: /tzv daň SF Muzeu/ Každý RU musí alespoň jeden ročník prokázat podle bodu D2:2. Za nejhodnotnější budou považovány příspěvky z nejstarších conů.
       Aby se takto definovaný systém mohl dále rozrůstat, potřebuje stejně jako krystal krystalizační jádro nebo důkaz úplnou indukcí první člen.
       Navrhuji Ondřeje Neffa /potlesk/ jehož účast od roku 1983 je doložena čtyřmi proslavenými přednáškami, v roce 1982 pak vedl besedu ve velké posluchárně /dlouhotrvající potlesk/ Jako písemnou práci bych uznal jeho článek v Kočasu '86 a články o Parconech uveřejňované ve víkendech MF /bouřlivý dlouhotrvající potlesk/.
       Dalšími kandidáty na RU jsou, kam až moje špatná paměť sahá,: Karel Blažek, Kája Dvořák, Petr Hanuš, Jan Hlavička, Petr Holan, Karel Jedlička, Vojtěch Kantor, Luboš Kusák, Miloš Podpěra, Pavel Poláček, Vládo Ríša, Jaroslav Veis, Ivo Železný.
       Členové klubu /RU/ mají právo nosit znak klubu. Zatím není známo, zda půjde o řádovou stužku, odznak, placku či stejnokroj. Své návrhy, žádosti o členství a případné připomínky všeho druhu posílejte na adresu SFM.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK