Logo rubriky
2/1987
  Fandom (další) (32)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

FAN...?

V poslední době se moje korespondence dost rozrostla, tedy hlavně ta fandomní. Dopisy, balíčky, pohledy i korespondenční lísky dostávám stále častěji. Jen oslovení na obálce bývají různá. Škála je to dost pestrá. Od pouhého „Fan“, přes „Fan - slečnu“, až k výstižnému „Sci-fistka“. Někteří zřejmě váhají a když nemohou nic vhodného vymyslet, nechají prostě řádku nad jménem volnou.
       To však není řešení. Čeština je tak bohatý jazyk, že by se přece mělo nějaké vhodné oslovení najít, nebo by mělo jít aspoň vytvořit! Věc má jeden háček - tvoření složením ze slova cizího a českého původu je v češtině nepřípustné. Vymyslet nějakou vhodnou příponu k „fan“, která by byla výstižná a nebyla směšná asi také není tak snadné. Možná si říkáte, že je zbytečné zabývat se takovou nepodstatností jako je přechylování slova „fan“, a tak někteří z vás pánové, možná opět skončíte u neutrálního „Slečna“ a nebo... a nebo to vyřešíte jednoduše jako jeden pražský fan - na obálce totiž stálo:
       H-992
       Radka Žákova
       Bendova 9
       301 27 Plzeň
       P.S. Protože tento článeček vyvolal již četné /ale bezvýsledné/ diskuse, rozhodla jsem se připravit překvapení pro toho, kdo něco opravdu pěkného vymyslí. Překvapení pro něj bude čekat na letošním PLKONu, kam bude samozřejmě pozván.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK