Logo rubriky
6/1987
  (36)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Jak jsem šla kupovat provázek. (Parconské epizody).

       Ano, šla jsem kupovat obyčejný tenký bílý provázek. A to dopoledne v sobotu 13.6. samozřejmě až ve třetím papírnictví měli otevřeno, nikoli však bílý provázek. Takže jsem se musela spokojit s obyčejným žlutým viskocelovým. Aspoň že byl tenký a šel provlékat do dírek ve jmenovkách účastníků PARCONu. To byla totiž věc, kterou jsme nestihli v pátek. Jinak jsme stihli hodně věcí.
       Například nadepsat asi 600 jmenovek. Přitom jsem alespoň byla na zahradě a opalovala se. Horší to už bylo se zasouváním jmenovek do pouzder. Pouzdra byla menší. Proto si Tom způsobil mozoly na pravé ruce od nůžek, jimiž ostříhal asi 250 ks. Ostatní se naštěstí podařilo oříznout strojem.
       V tyto dny jsem také viděla Zdeňka pracovat.* Děrovačkou dělal do jmenovek dírky. Já, ještě se opalujíc, stříhala, převlékala a vázala provázky. Potom přišel Albert a do 500 tašek jsme překládali a vsouvali plakátky. Pak šel Zdeněk s Martinem do RUR. Když přišli, připravovali jsme do obálek lístky do kina. Ve čtvrtek jsme šli spát v pátek.
       V pátek dorazily Kočasy - na zádech Ferdy Mravence & spol. A nastala další práce. Nandat do tašek pozvánky, Kočasy a ostatní materiály. A připravit k odvozu. Mezi touto prací byla velice příjemná přestávka - Barbarela. V pátek jsme šli spát v sobotu.
       A v sobotu vstávali ne jako v sobotu, ale jako ve všední den. Do dopravních podniků jelo auto s nákladem dvakrát. Tam už u prezence řádil Martin a protože bylo hodně lidí bez nadepsaných jmenovek, šla jsem kupovat provázek.
       * zjevně halucinace z přepracování (pozn.Z.R)
Michaela Rampasová
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK