Logo rubriky
10/1987
  (40)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1987

Ninja na Slovensku

Ne, z ostrovní země Nippon na košickou poradu nikdo nezabloudil..., ale ninja nemusí být jen ten, kdo dává najevo svou sílu pěstmi a zbraněmi. Fanatismus se může projevit i v nezlomné vůli, podpořené jakýms takýms finančním základem. Když už si někdo vytvoří pověst Šílence na Parconech /Zajatý vesmír, Rýpl/ bere už jako povinnost vytáhnout se na každé dražbě aspoň s jednou knížkou.
       Co jsem měl dělat i rozhodl jsem se, že půjdu na dražbu a zkusím štěstí. Nebyl jsem ovšem jedinou /conditia sine qua non - nepominutelnou/ podmínkou dražeb. Takřka těsně před „ochomoutováním“ přijel z Banské Bystrice i V. Veverka a postaral se, aby tomu shonu rozuměli všichni z republiky. Vždy? už má egonovskou jazykovou tradici z Tatraconu.
       Na vy slovnou žádost hosta porady bylo k dražbě přibráno kladívko, do něhož s neskrývanou rozkoší bušil jistý MH /Villoidus, případné i jiné, menší zvíře/. A už to začalo. Knih nebylo moc a už se zdálo, že tentokrát udělám tradici ninji dražeb ostudu a „dražba nebude bez toho šílence P. ono“. Ale copak to tu je? Vždyť tahle knížka ještě nevyšla! A je to antologie povídek známých i méně známých světových autorů „Navštivte planetu Zemi“ ve Třináctce! Tohle je přece příležitost. Co na tom, že za pár týdnů bych si ji mohl koupit za pouhých 31 Kčs. Netrpělivost a tradice... 35, 41, 50... skončil jsem na 75. Vyhráno! Dodavatel exempláře VS lomí rukama: „Ty blázne, vždyť za pár týdnů by sis to mohl koupit levněji!“ Takových argumentů jsem za svého působení už slyšel... Ale řekněte upřímně: Není to sranda sledovat co ten P... zase bude na dražbě vyvádět?
       Své přívržence však musím nyní zklamat: poptávka po českých/slovenských SF je už téměř nasycena, takže autoři jistých komentářů v Interkomu budou moci klidně spát. Pokud však chcete zachránit tradici, dodávejte na dražby dobré cizojazyčné SF. A pokud možno špeky, nejlépe časovky. Pak se o opět ujmu vedení: vždyť i letos jsem byl přetrumfnut xeroxem Znamení psa za 90 i dalšími obligátními pejsky - Šimák z nich vyrazil stovku. Ale DRAŽEBNÍ NINJA se nevzdává a proto.., BANZAI dražbám!
Ninja Chrononaut
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK