Logo rubriky
1/1988
  Úvodníky (další) (42)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

QUO VADIS INTERKOM

S drobným požděním vstupujeme do roku 1988. Možná jste zaznamenali novou grafickou úpravu Interkomu a naše nové rubriky. Zvláště rubrika „5 x 5“ nás těší, neboť nevznikla z popudu redakce, ale čtenářů. Mimo hodnocení ve Slanu a několika poznámek E. Čierneho nemáme totiž až na stálé přispěvatele žádný kontakt se čtenáři. Nezbývá nám tedy, než si říci, že je vše v pořádku a ticho je znamením toho, že obsah Interkomu přesně odpovídá vašim představám. (Znáte ten vtip o chlapečkovi, jehož první slova, která u věku pěti let pronesl byla: „Ta polévka je přesolená“, a na dotaz proč doposud mlčel odpověděl: „Zatím si nebylo nač stěžovat“).
       Pravda, před časem se vyskytly výhrady k periodicitě našeho plátku, leč frekvence vydávání Interkomu je dnes na úrovni žádané našimi nejradikálnějšími kritiky a množství připraveného materiálu umožňuje toto tempo zachovat. Bohužel to však není množstvím přispěvatelů, ale vzrůstající délkou příspěvku.
       Na otázku z úvodu optimista odpoví: směřujeme k pravidelně vycházejícímu zpravodaji fandomu věnujícímu pozornost i vědě a literatuře. Odpověď pesimistovu si každý doplň sám.
       Na tomto místě by neměly chybět novoroční předsevzetí, výzvy a sliby, proklamace a programová prohlášení. Vzhledem k tomu, že redakce má za to, že hlavním mimoliterárním cílem SF hnutí, vedle jeho funkce formování společenského života fanoušku je, aby každý dělal to co ho baví, v míře odpovídající jeho silám, tak si to vše /výše uvedené/ odpustíme. Redakce & KK
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK