Logo rubriky
4/1988
  Fandom (další) (47)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 6/1988  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

Spectra znova nová aneb Druhé převtělení Veverkistáncovo.

Jednoho krásného říjnového dne, bylo pravé třináctého, hnal jsem se nic netuše na schůzku sci-fi klubu do vzdálených končin Prahy. Sotva jsem však vkročil do klubovny, bylo jasné, že přestavbě neujdeme. Členové zaraženě seděli a nepřítomně zírali do prázdna a náš pán a vládce, Vláďa Veverka, likvidoval klubové zařízení. „W nás opouští,“ sdělil mi jeden z členů a uronil slzu. „Oženil se a Spectra zaniká“.
       Ženy jsou zkázou fandomu, pomyslel jsem si zuřivě.
       Pak následovala Poslední dražba. W vydražoval klubovou knihovnu za fiktivní peníze. Smutně jsme nakupovali. Vláďa nám nabídl členství v R.U.R., kam i on přesunul svoji působnost. Trochu nám to pozvedlo náladu, ale přesto: náš rodný klub se propadal do hlubin minulosti. A tak se ve všech našich hlavách zároveň (kolektivní myšleni jsme zavedli už dávno) zrodila myšlenka: Jedeme dál! Náš pán ji zachytil a odvětili Proč ne?
       Nuže vězte fanové! Spectra navzdory některým zprávám dosud běží. Nyní, očištěna od posledního dospělého, stala se klubem děti a mladistvých. S ohledem na zřizovatele máme v úmyslu nadále se zabývat přípravou nových kádrů z řad nejmladších (v tomto směru si troufáme počítat se spoluprácí ze strany W a jeho kufříkových pořadů i ostatních SFK). Ale naším cílem je i překonat současnou izolaci klubu a zapojit členy už v ranném stadiu vývoje do práce čs. fandomu. Důkazem naši existence, budiž nedávno vyšlé 2. číslo našeho útlého, avšak přítulného fanzinu Krypton. Za vyměněné materiály děkujeme, za slíbené též.
Filip Škába
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK