Logo rubriky
88/1913.txt
  Cony (další) (54)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 13/1988  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

DOD: Den otevřených dveří KJV a (tm)

měl pro mne několik nečekaných půvabů. Protože mi odjížděl syn na školu v přírodě, měla jsem zpoždění. Tím se stalo, že jsem na stanici autobusu potkala Z. Rampase a pana Kajdoše, který nám krátil muka čekání v průběhu půlhodinového intervalu autobusu vyprávěním o horrorech. Zatím v sále koleje Vltava běžela dramatizovaná četba povídky Toma Godwina Chladné rovnice, podle chvály publika pěkná.
       Když jsem dorazila, vyprávěl náš předseda M. Martan o svých cestách po Austrálii. Jako překvapení vystoupil Kája Saudek, který měl na sobě moc pěkné kožené kalhoty a holinky s plastickým vzorem. Kromě toho byl také přátelský a vtipný. Svým vystoupením prakticky demonstroval, že méně je někdy více.
       V této souvislosti je třeba se zmínit i o oblečení fanen a faní z KJV a TM - jednotně bílé halenky a tmavé sukně.
       Následoval překlad Farmerovy statě dokazující, že kapitán Nemo a profesor Moriarty byli jedna osoba, a to značně sugestivním způsobem (praktická ukázka využití demagogie pro všeobecné gaudium fandomu), poté informativní přednáška o Star Treku a zcela vážná přednáška o pojetí rodiny ve scifi. Poslední vystoupení vyprovokovalo pěknou diskusi. Podle plánu měla následovat volná zábava a posléze video, k tomu však pro absenci videa nedošlo.
       Nutno pochválit i materiální zázemí - bufet fungoval dokonale a nabízel i obložené chlebíčky a nealkoholické koktejly. Z osobností SF se kromě výše jmenovaných dostavil i 0. Neff a L. Freiová.
       Prostě, KJV opět dokázal, že kdo umí, umí. Zejména ve spojení s Time Machine, jehož předsedkyně Zuzana je pro prospěch věci schopna pohnout i skálou.
Mme de Pan C. B.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK