Logo rubriky
16/1988
  Fandom (další) (57)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1988

Porada vedení R.U.R.

       (úplně subjektivní záznam)
       W: Eště přijdou! Přijdou! Vcházejí Ferda Mravenec (čtoucí si barevný časopis západního vzhledu) - (byla to fantastika - pozn. FM) a Vašek Soukup. Jinak je tu Kejval, Adamovič, Pražák a ještě někdo (W: „toho tu máme jen na lepení obálek“). W: Porada vedení se povede demokraticky, všechny směry v klubu jsou zde zastoupeny. Porada bude stručná, leč obsažná. Dodelegoval jsem zbytek vedení, kromě šéfů sekcí. Teď musíme rozhodnout jakými pravomocemi vybavíme tříčlenné předsednictvo.
       (Ferda Mravenec si čte časopis, /polsky neumím, takže si ho jen prohlížím - pozn. FM). Lepič obálek pilně lepí nebo píše adresy.)
       W: Vašek Soukup vzal po Březinovi sběratelskou sekci.
       VS: Sběratelská sekce nebude do jarní porady vůbec nic dělat, protože ve dvou ... no, asi tak.
       W: Dal jsem na barák žádost o propláceni cestovnýho, na Parcon tři lidi a tak. Na porady budu jezdit já plus někdo, což budou rotující členové předsednictva. Potom z Ostravy nám přišlo, čím přispějeme do programu. Má někdo nějaký námět na nástěnku?
       Pražák: Projekt Andromedy, Scifilii, nebude mít asi už kdo dělat, já sám o sobě to připravím formou přednášky, ale touží po mně naše armáda. Když dodáš podklady, zapracujeme do toho i Veverkistán.
       VS: Já si tam otevřu prodejní stánek.
       W: Takže přemýšlejte nad dalšíma návrhama do vitríny. Pak mi přišel dopis od ňákýho šílence z Litoměřic zrušit všechny existující literární soutěže a zavést jednu monstrsoutěž - asi 300 stránek měsíčně, 30 satelitních redakcí...
       R.U.R. teď dosáhl sto dvacet členů. Vydávání zpravodaje nám vázlo na papíru. Musíme shromažďovat papír! Vztáhněte ruce na papír, pokud máte možnost vztáhnout!
       Otázka těch videoprojekcí pro aktivní členy, abysme všechny ty lidi nemuseli vyhazovat na chodbu, tak ty videoprojekce budeme dělat v termínu, kdy je i druhá klubovna.
       Čtvrtého června Egon Čierny dělá pořad pro děti, vstup pouze s dětmi.
       VS: Evo, puč mi ňáký dítě!
       EH: „Tobě Vašku půjčím, a zdarma!“
       FM: „Já bych chtěl taky půjčit...“
       W: Dále byla opět vytvořena AV podsekce, šéfuje ji Pavel Kolář, nikoli tamten, ale mladej. Na vánoční besídku se chystá sestřih z filmů s názvem: „Nestálo to za to“ - bude to z filmů, které nestálo za to vidět celé. Pak pořad „SF HA HA“ - mám asi 200 kreslených vtipů, doplněný o besedu s kreslířem. 16. dubna bude klubová burza plus seminář, já tam budu mít velkej referát o vývoji burz, ale v podstatě to nebudu přednášet, pošlém to předem. Budu přednášet v podstatě dvojitej návrh - systém kódovanejch čísel přidělenejch největším sběratelům.
       (Abych alespoň trochu osvětlil jistě jinak srozumitelné myšlenky W i skvělou Evinu interpretaci. Předem se budou posílat knihy na burzy - pokud jich bude mít autor dost (třeba kufr) a jejich složení bude v podstatě stálé. Co se týče systému kódovaných čísel, znamená to, že každý pravidelný „velesběratel“, účastnící se burz dostane pro vždy jedno kódovací číslo, se kterým se bude vždy účastnit burz, na což už W vyvíjí program - pozn. FM)
       W: Jestli máte ňáký takový co bysme měli na poradě, s čím bysme měli přijít - Co ta soutěž družstev klubů.
       Pražák: Vzhledem k aktivitě klubů to bude těžký -
       Ferda (zvedá hlavu od časopisu): To smrdí OK!
       W: Verňáci a R.U.R. určitě družstvo postavěj! Tak to už máme dvě!
       Někdo: A Desítka!
       Všichni: Ha ha ha! (včetně Evy - pozn. FM)
       W: A teď co ty porady?
       Pražák: Každá porada vždycky dopadla, že něco odbourala. Prostě destrukčně.
       W: Koordinace v tichosti pižlá „Interkom speciál“ (pro „nové“ SF kluby - pozn. FM), to mě mile překvapilo... Náplň porad v poslední době utrpěla, stačila by oficiálně celostátní jednou za rok a přesun seminářů na ty porady.
       Ferda: (spí s hlavou na stole) (To jsem zrovna přemýšlel, kdy to utrpení konečně skončí - pozn. FM)
       Pražák: Stálo by za to pro ty začínající kluby vzkřísit kufříkový pořady.
       W: Mám na krku chrty a manželku, Spektru jsem složil, klon jsem rozpustil a veškerý materiály na kufříkáče odkoupil AS Viking z Brna. To nemůže dělat jedinec, že si to vytlouká z kolena. Rameš pracuje na archívu audiokazet.
       Pražák: To by mohl být zdroj výdělku klubu!
       VS: Dokud nepřejdeme na chozrazčot, tak ne!
       W: Takže pomalu! A dokud nebudeme mít něco, co bez uzardění můžeme půjčit, potom co to budeme propagovat. Dále: OK bude zrušeno, nespokojenost s koordinací se vyřešila tím, že koordinace přestala působit a proto nám přestala vadit. Poslední věc - ta otázka pravomocí předsednictva.
       Pražák: To není todlencto?
       W: Ne! Je trojčlenné a z titulu, že bylo zvoleno.
       Pražák: Mělo by mít funkci kontrolní!
       W: To je krásné slovo, ale... měli by být POVINNI se zúčastnit porad vedeni - aby se pak mohlo říct, jak ten delegát reprezentoval?
       (je zjevně znechucen skutečností, že ze tři členu předsednictva je tu pouze jeden)
       Pražák: Jestli to předsednictvo je vůbec k něčemu?
       W: Měli by PRÁVO svolat členskou schůzi - a něco jako odvolací kancelář, co se týče opozice a jejích představ.
       VS: Este dotaz. Na pozvánkách - vstupenkách - muže bejt veverka? (evidentně se zde jedná o pozvánky - vstupenky na SF burzu R.U.R., který proběhne 16. 4. 1988 - pozn. FM)
       W: Klidně.
       Ferda: (netrpělivě klepe do stolu)
       W: Takže zápis ze zasedáni... zase není.
Eva Hauserová
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK