Logo rubriky
2/1989
  (59)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

SF Edice .?

Přání mnoha fanů. Přání, které naše nakladatelství ne a ne splnit, až letos. Pár nadšeným fanům to ale nedalo a zkusili to ještě dřív, dřív než se ocitli v zelené díře... A výsledek?
       Spojenými silami SF klubů Laser, Parsek, Lulungameena, AF 167 a Andromeda vznikl první svazek Malé edice LASERu, edice věnované povídkám známých i méně známých autorů. Již první svazek „Robert Sheckley - Povídky“ ukázal, že o takovéto „čtivo“ je zájem.
       I při vydání Měsíců Jupitera od I. Asimova přiložili ruku k dílu kluby Winston, BC, Parsek, Laser, Andromeda a Villoidus s vědomím, že to fandom dělá pro sebe.
       Tato edice románů a novel se sice knížce podobá mnohem více, ale pro technické problémy bude muset zřejmě od svého vzhledu upustit.
       Poslední z nově vzniklých edic by měla pokrýt zájem o starou SF (Tanner, Tolkien, Burroughs). Jejím vzhledem se ovšem budeme muset nechat překvapit.
       V této chvíli vás už asi budou za zajímat názvy dalších titulů, které by měly vyjít. První a ten doufejme vyjde ještě do konce roku, bude „sborník“ dvou povídek George R. R. Martina „Písečníči“ (oceněni Hugem, Nebulou a Locusem) a „Píseň pro Lyu“ (oceněná Hugem) jako druhý svazek Malé edice LASERu, dále pak povídky P. K. Dicka, jeho román Muž ve vysokém zámku, Tannerovi Tumitáci, povídky Vilmy Kadlečkové a jiné dosud nepublikované tituly.
       Všichni zájemci o povídky George R. R. Martina, zasílejte, prosím, své objednávky na adresu:
Radmila Žákova
Olšová 18, 307 07 PLZEŇ
       POZOR!!! Hromadné objednávky klubů mají předností!
       Pozn. red. Od 15. prosince se již sborník „Povídky“ George R. R. Martina ROZESÍLÁ!
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK