Logo rubriky
9/1989
  Cony (další) (66)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1989

Villoidon 1989 - 29. dubna 1989

Toho dne měl fandom možnost oslavit deset let svého trvaní. Akce se konala v pražském planetáriu a jmenovala se Villoidon. Bohužel, účast nebyla hojná. Snad na tom mělo podíl mizerné počasí - lilo jako z konve a veverky běhaly po Stromovce nerušeny a nekrmeny, zatímco kachny plavaly v kalužích tvořících se zejména na cestách. Snad na tom měla podíl i pokračující chalupizace fandomu (chalupizace národa už rozložila mnoho aktivit, aby fandom nebyl další na radě).
       Pořad zahájil kolem desáté Zdeněk Rampas vzpomínkami na počátky fandomu, přičemž byl doplňován publikem a diapozitivy. Tím setkání získalo onu atmosféru úzkého kruhu rodinného, která je částí fanů kladně hodnocena. Následovala výprava za obědem. Naše skupinka vážila cestu téměř až na Letnou, proto jsme přišli o část filmové eseje o letu Apolla na Měsíc.
       Pak přišel pořad Světelných roků, zpočátku trochu těžkopádný, ale ke konci jsme se pobavili obsahy ertarských filmů - to vám byly takové vylomeniny, že by se snad měly opravdu natočit. To by byly trháky!
       Zlatým hřebem programu bylo vyhlášení Huňáče zeleného. Získal ho do své sbírky trofejí Franta Novotný, na dalších bodovaných místech byly notorické vyhrávačky Hauserová s Kadlečkovou. Tuto feminizaci bodových míst kvituji s povděkem. Vítězná povídka byla čtena, dokud nás nezačali vyhazovat, ale nemáme prý zoufat, vyjde v Kočase.
       Co jinak? Nikdo se nepopřál, nikdo nikoho nezabil, nikdo se neopil a nikdo s nikým...
       P.S.: Frantovi gratulujeme a ať se mu Huňáč nepere s Mlokem!
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK