Logo rubriky
3-4/1990
  Cony (další) (76)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

UFOUNI VE SLANÉM

Tahle scifistická slezina nabývá na popularitě, neboť se koná v mrtvé sezóně. Má ovšem jednu základní chybu. Koná se v sále bez předsálí, takže není možné se v průběhu programu sejít s přáte1i u kávy nebo něčeho k pití a pořádně se pohádat, zatímco ze sálu co chvíli někdo vybíhá a nadává, že diskutující aspoň nemají řvát. Takže člověk je nucen sledovat program a občas vyrušovat, což vedoucí klubu Slan, středoškolský profesor L. Peška nese nelibě. Zato ovšem dokáže zajistit dobrý program.
       Tentokrát to byla paní Freiová s vyprávěním o svých zážitcích kolem italské sci-fi, Ondřej Neff, který v poslední době mluví vždycky o něčem jiném, než je na programu (tentokrát to byla zpráva o vytvoření scifistické organizace Syndikát tvůrců fantastiky a její rozvíjející se činnosti), vstupy T. Rotrekla, beseda s autory - Neff, Pecinovský, Rotrekl,
        Hauserová, a vyprávění o nových filmech a ukázkami K. Čermáka. Program se protáhl, takže všichni, kdo se do Slaného sjeli, jen pokud jsem stačila zaznamenat, z Prahy, Bratislavy, Teplic, Litoměřic se museli, nuceni jízdním řádem, rozprchnout před koncem. Ale L. Peška slíbil, že příště uspořádá con celodenní.
Carola
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK