Logo rubriky
2/1990
  Ikarie (další) (76)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
  Interkom 3-4/1990  
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

Jak bude vypadat IKARIE

Měsíčník Ikarie má v nejbližší době začít vycházet v Mladé frontě. Jen se mě proboha neptejte, kdy přesně: prostě v nejbližší době, a to bude platit až do doby, kdy vyjde. - Právě sem do redakce zavítal náměstek MF a pravil: „Hibernujte, hibernujte.“ - To zní trochu pesimisticky, ale útěchou vám může být, že on tohle slovo slyšel od nás poprvé a velice se mu zalíbilo, takže ho stále používá, a to ve významu „trpělivost, pánové“.
       Co má Ikarie společného s Ikarií XB Jardy Olši? Především Jardu Olšu, pak i další lidi, kteří spoluvytvářeli původní Ikarii - Ondřeje Neffa (šéfredaktor), Ivana Adamoviče, Pavla Kosatíka. Stejné jsou i některé rubriky, například Veliký vesmírný světelný sentinel Pavla Kosatíka. Původně měla tato nová Ikarie infiltrovat i „Esefko“ Vlasty Talaše, které vydává MON, ale Vlasta nemůtže pracovat v naši redakci z profesních důvodů, a tak bude asi jen externě spolupracovat. „Esfko“ by mělo vycházet dál a mělo by obsahovat vždycky jednu dlouhou povídku či novelu, doplněnou několika kratšími.
       Vzhledem bude Ikarie trochu připomínat polskou Fantastyku: formát A4, barevná obálka, černobílý vnitřek. Začínat se bude úvodníkem zvaným Rozlet (doufám, že s přiměřenou legrační kresbičkou upomínající na Ikara), následovat bude listárna zvaná Hvězdný tamtam, ve kteréžto rubrice bude záležet na obci fanouškovské, zda bude tak převratná a inspirativní jako listárna Hugo Gernbacka. Dál tady najdete zprávy a povídky ze světa, román na pokračování (můžete se těšit na Velinského Ostrov kapitána Doughertyho), comicsy, recenze, teorie, slovník českých autorů sci-fi s ukázkami (pro představu - začíná Aškenazym a Babulou), film, rozhovory, bibliografie (nevyděste se, že v prvním čísle nebude, chvilku trvalo ji „dokopat“ do správné podoby), články o vědeckých, pseudovědeckých a paravědeckých problémech souvisejících se sci-fi.
       Jakousi odnoží či prodlouženým chapadlem Interkomu bude rubrika Fandománie, kde naleznete zprávy, povídání, reportáže, drby a klepy z fandomového dění našeho i zahraničního, ovšem jen v míře únosné pro čtenáře ne zcela pohlceného sci-fi mánií - neboli, kdo chce být informován dokonale, zevrubně, do všech nuancí a okamžitě., bude kromě Ikarie odebírat i Interkom!
hau
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK