Logo rubriky
7/1990
  Úvodníky (další) (79)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1990

Do vlastních řad

„Jsem s vámi spokojen“, říkával, už vlastně nevím kdo. Ale to nevadí, protože já žádný důvod ke spokojenosti nemám.
       Bez toho, že bych chtěl situaci dramatizovat musím říci, že fandom jako celek si v poslední době nevede nejlépe.
       Průšvih č. 1: Ikarie. Klubům se vyskytla jedinečná možnost pomoci našemu prvnímu skutečně SF a skutečně časopisu a zároveň své kapse či klubové pokladně. Snad jen dva či tři dokázaly zorganizovat prodej ve svých obcích, ostatní si objednaly množství obvyklé pro dřívější samizdatovou produkci.
       Průšvih č. 2: Parcon. Pryč jsou doby kdy KK musela klubům direktivně určovat, kolik jejich členů může jet na Parcon. Letos musí Vlado Srpoň účastníky shánět sám a ti, kteří se uvolí Bratislavu navštívit platí dávno po termínu, o tom, že by kluby pomohly s propagací Parconu ve svém okolí ani nemluvím.
       Průšvih č. 3: Haag Jak čtenáři IK a účastníci Jarní porady v Opavě vědí, Láďa Peška zorganizoval fanouškovskou výpravu na Worldcon. Opět: teprve potom, co doplnil volná místa v autobuse nescifisty, začali se mu houfně hlásit fanoušci.
       Protože se známe, nenarostl žádný ze zmíněných malérů do katastrofálních rozměrů. Daly se, a byly částečně předvídány. Nicméně ekonomické tlaky, se kterými se i v našem scifistickém životě /o tom dalším nemluvě/ budeme potýkat jenom porostou, jinou změnu čekat nemůžeme. Zbývá buď se přizpůsobit, nebo vyhynout.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK