Logo rubriky
8/1991
  Cena Karla Čapka (další) (90)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1991

Pár slov před udílením CKČ

       Letošní CKČ proběhla ve třech kategoriích,
       krátká povídka
       povídka
       a román.
       Asi čtyři příspěvky splňující požadavky na novelu jsme přiřadili k povídkám.
       Hodnocení probíhalo ve dvou kolech a to dosti přísně, z důvodů o kterých se ještě zmíním. Mám za to, že autoři, kteří naleznou své jméno v seznamu druhého kola mohou, třeba že nezískali žadnou z cen, považovat tento ročník za svůj úspech.
       Sama soutěž zaznamenala mírný pokles zájmu, zúčastnilo se jí 162 autorů s 230 povídkami. To je sice polovina oproti roku 1989, ale o jednoho více než loni.
       Bohužel menší počet prací doprovázela i jejich nižší kvalita, proto do druhého kola postoupilo méně povídek než je obvyklé. Naštěstí ale ty nejleší práce snesou porovnání s bodovanými díly v uplynulých letech. To platí zejména o románech a středních povídkách.
       Hodnocení prvního kola provedlo 12 porotců, fanoušků i profesionálů, z pražských a bratislavských klubů, na druhém kole pracovala ještě redakce Ikarie.
       Na závěr bych chtěl poděkovat čtyřem nejvěrnějším účastníkům soutěže, kteří poslali své práce v plen krvežíznivé porotě ve všech dosavadních deseti ročnících, tedy Ivanu Mlsovi, St. Švachoučkovi, Luboši Žižňavskému a Zdeňku Pávovi a popřát jim aby už brzy získali svého Mloka.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK