Logo rubriky
1-2/1993
  (106)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

INZERTKOM:

       Koupím O. Neff - Všechno je jinak. Hledám fany z okolí Ivančic, kteří by měli zájem o sci-fi sleziny v Ivančicích (výměny a půjčování knih, sci-fi video, hry aj). Kontaktní adresa:
Leoš Hrbek
Letkovice 93, 664 91 Ivančice.
       
       adr: COMICS, club československý, pan Veverka
       
       Využíváme termínu, sjednaného původně pro vyhodnocení vzájemné spolupráce, abychom vypověděli dohodu ze dne 27.5.1991.
       Činíme tak vcelku neradi, neboť za dobu od navázání prvních kontaktů se změnila řada skutečností - mimo jiné v prostorových možnostech šumperské knihovny - a podmínky pro původně sjednanou spolupráci jsou z naší strany nyní lepší. Navíc díky aktivitě šumperského Comics clubu byla zamýšlená sbírka comicsové literatury propagována natolik, že se dostala do povědomí řady občanů našeho města. Důvodem ukončení dohody je více než rok trvající stav „čekání na Godota“, naboli prostě řečeno to, že se neděje vůbec nic.
       V původní dohodě jsme se shodli na půlroční výpovědní lhůtě, máte-li však zájem na případném obnovení, či spíš zahájení pravidelných kontaktů, ozvěte se, prosím, do konce srpna, od září přestaneme s původně sjednanou spoluprácí počítat.
V Šumperku 22.7.1992
       
       ... odpovědí na lísteček z poslední obálky budiž, že jsem za tlustší a současně i častější IK.
       Dále pak zvěst, která by vás, vzhledem ke skladbě vašeho časopisu, mohla zaujmout. Nedávno se mi podařilo objevit historickou a vpravdě exaktní příčinu jevu obecně zvaného feminismus, v níž jsou zahrnuty, a tedy zároveň i znovuobjeveny, některé, jinde se nedochovavší skutečnosti.
       Nuže: Faminismem se stal žert, v dávných dobách a z ryze pánskýho prostředí* mezi lid obecný prosáknuvší, který některé dámy dodnes kupodivu nepochopily.
       *OLD BRANDY CLUB, St. James's, London
Kulhánek
Praha
       ...K náplni IK mám tyto připomínky: 1) řada informací se opakuje v Ikárii i v IK. 2) Konfrontační tóm mezi Ikarii a IK se mi vůbec nelíbí, děláte obě strany totéž, co politici Prahy vůči Slovensku. IK hodnotím jako vyhlášení války. Oboustranně potvrzené. 3) Už s ohledem na poštovné (a bod 1) navrhuji IK nevydávat tak často, zato s větším počtem informací, nezískatelných z jiných pramenů.
       Srdečně zdravím, Petr Starý, Neratovice
       
       ... uvítala bych, kdyby IK vycházel méně často, ale s větším obsahem, a neměla by chybět „knižní hlídka“, tj. co nového se objevuje na knižním trhu, a něco recenzí. Jinak se mi líbí v současné podobě, hlavně KVARK.
       S pozdravem Hana Václavíčková, Určice

R. A. Ziemkiewicz: Poklady stolinů

       Z polského originálu Skarby stolinów
       vydaného KAW, Lodž 1990
       přeložil Michael Bronec.
       Odpovědný redaktor Zdeněk Rampas.
       Ilustrace, grafická úprava a obálka
       Jan Václavík
       Jako druhou publikaci v edici FfF
       vydalo v Praze roku 1992
       nakladatelství Nová vlna
       Praha 6, Letecká 6.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK