Logo rubriky
8/1993
  Cony (další) (111)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993

Geacon 93

       Od 16. do 18. dubna proběhl v Boskovicích Geacon 93.
       Začátek byl trochu chaotický, za což se všem účastníkům omlouvám a sypu si popel na hlavu. A slibuji, že příští Geacon, který se bude konat opět první týden po velikonocích, proběhne na jedničku. Nebo aspoň na dvojku.
       Těm, co přijeli, jsme nabídli kromě občertvení velký výběr filmů (video jelo ve dvou salóncích), drakobijci měli pro sebe pěknou jeskyni a majetnější si mohli koupit knižní ležáky i novinky.
       V sobotním programu se uskutečnilo několik přednášek. Jaroslav Sedlář (brněnský ufolog) seznámil posluchače se svými poznatky v oblasti mimozemských civilizacích. Předseda brněnské Tolkienovy společnosti P. Makovský měl přednášku o Středozemí a Gotmogovi braši jeho přednášku doplnili vlastním vědeckým bádáním o životě Hobitů, Elfů, Skřetů a dalších obyvatel Tolkienova světa. V sobotu večer byli vyhlášeni vítězové bojové hry, která se bohužel zvrhla do jiných dimenzí, než bylo původně plánováno, a literární soutěže. GEU, symbol soutěže, a pěknou knihu vyhrál Martin Štajer s povídkou Van Hornovy sluje. Halowínku a knihu za druhé místo vyhrál František Ambra z Bratislavy a kniha za třetí místo připadla Jaroslavu Mosteckému. Ceny do soutěží věnovaly Banka Haná, a.s. a Knihkupectví Obzor paní Doupovcové. Bohužel si ceny neodvezl ani jeden z výherců, a to z prostého důvodu. Nepřijeli.
       Nedělní program byl uzpůsobený tomu, že většina návštěvníků se balila a směřovala k dopravním prostředkům, které je odvezly do jejich vzdálených domovů. Proto jelo jenom video a hrálo se DrD.
Martin Šindelka
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK