Logo rubriky
11-12/1993
  SF soutěže (další) (113)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1993
SF Klub J. M. Trosky v Mladé Boleslavi vyhlašuje literární a výtvarnou soutěž na téma:

Automobil budoucnosti

       Automobil se stal jedním ze symbolů pokroku, stal se běžnou každodenní součástí našeho života. K tomuto tématu nás inspiroval, samozřejmě, i fakt, že žijeme ve městě automobilů a automobilový průmysl u nás se nedá přehlédnout. Úroveň techniky a průmyslu se v každé zemi dá do určité míry posuzovat podle úrovně výroby automobilů. Bude tomu tak i v budoucnosti? A jak vlastně budou automobily budoucnosti vypadat? A jaký bude vztah lidí k automobilům? To jsou jen některé z otázek, které mohou inspirovat začínající i zkušené literáty a výtvarníky.
       Soutěž bude probíhat ve 4 kategoriích:
       a) volná SF kresba nebo malba
       b) model (z libovolného materiálu)
       c) povídka
       d) novela
       Každá kategorie bude rozdělena do dvou věkových skupin:
       1. do 15 let včetně
       2. nad 15 let
       Do soutěže se přijímají pouze dosud nepublikované práce. Účastníci soutěže mohou své příspěvky posílat pod značkou. V takovém případě musí přiložit zalepenou obálku obsahující jejich značku a plnou adresu. Výtvarná díla je třeba zasílat v jednom exempláři, literární díla ve třech exemplářích nebo na disketě. Organizátoři soutěže si vyhražují právo na jedno otištění zaslaných prací. Z došlých prací bude vytvořen sborník, který obdrží všichni účastníci soutěže.
       Práce do soutěže je možno zasílat na adresu:
Zdeněk Töpfer
V rokli 154,
293 01 Mladá Boleslav.
       Uzávěrka soutěže je 31. 3. 1994. Vyhlášení výsledků proběhne na jaře 1994 u příležitosti výstavy obrazů T. Rotrekla v Mladé Boleslavi.

PRODÁM

- ENCYCLOPEDIA OF SCIENCE FICTION (ed. John Clute a Peter Nicholls). Londýn, Orbit 1993. 1370 stran, vázané.
       Nejdůležitější encyklopedie sci-fi. Nové, prakticky úplně přepsané vydání encyklopedie z roku 1979. Obsahuje vše o autorech, časopisech, ilustrátorech a filmech. (k prodeji 3 výtisky)
       2.250,- Kč
       
- James GUNN: Isaac Asimov. The Foundations of Science Fiction. Oxford, Oxford University Press 1982. 236 stran, xerox, vázaný v hnědém plátně. Jedna z nejrozsáhlejších prací o I. Asimovovi, včetně bibliografie.
       300,- Kč
       
- THE VISUAL ENCYCLOPEDIA OF SCIENCE FICTION (ed. Brian Ash). New York, Harmony Books 1977. 352 stran, xerox, vázané ve dvou svazcích v modrém plátně.
       Chronologicky a tematicky uspořádané kompendium informací o science fiction. Populární práce.
       400 Kč
       
- Donald H. TUCK: The Encyclopedia of Science Fiction and Fantasy Through 1968. Vol. 2: Who's Who, M-Z. Chicago, Advent Publishers 1978. 250 stran, oboustranný xerox, volné listy.
       Nejpodrobnější encyklopedie sci-fi zatím vydaná, obsahuje i fantasy a okrajové žánry, především starších autorů. Výborný doplněk nejnovější Clutovy a Nichollsovy práce.
       (k prodeji 3 výtisky)
       300,- Kč
       
- Stanislaw LEM: Fantastyka i futurologia. Krakov, Wyd. literackie 1970 (vydání z roku 1989). Díl 1,2. 610 stran, vázané.
       Nejznámější Lemova teoretická práce o sci-fi.
       150,- Kč
Jaroslav Olša, jr.
       
       Karel Jedlička oznamuje novou adresu
       a tel. číslo do zaměstnání:
       Zdravotní pokladna škodováků,
Zikmunda Wintra 21, Plzeň,
       tel.: 019/277701
       

AFSF ohlásila změnu sídla a telefonu:

       AFSF s.r.o.
       Příběnická 10, 130 00 Praha 3
       tel.: (02) 24 22 72 52
       Od 1. 10. 1993 adresujte fakturaci, korespondenci a ostatní záležitosti výhradně na naši novou adresu, neboť je velmi pravděpodobné, že korespondence zaslaná na starou adresu se nemusí dostat včas, př. vůbec do našich rukou.
Děkujeme za pochopení.
       

Nové knihy:

       John Morressy: Kedrigern a hlas pro princeznu, Polaris 47 Kč
       B. Nyberg & L. Sprague de Camp: Conan mstitel, Poutník
       Robert Merle: Výlučná vlastnost člověka, Svoboda - Libertas
       Robert Merle: Madrapur, Argo

Celinový přítisk PARCON 93

       23. srpna 1993 vydala Česká pošta zvláštní dopisnici s přítiskem. Námět natištěné známky „posel z 15. století“ v nominální hodnotě 2,- Kč (vnitrostátní tarif) byl použit v roce 1967 na rakouské známce „Den poštovní známky“.
       Přítisk v černé barvě v levé části dopisnice propaguje významnou akci fanoušků science-fiction, která proběhla koncem června v Šumperku.
       Celkový náklad dopisnice je pouze 1.100 kusů a byl vytištěn na objednávku v tiskárně cenin v Praze - Holešovicích. Dopisnice nebude v běžném prodeji na poštách a lze ji objednat na níže uvedené adrese. Cena dopisnice je 7,- Kč a lze ji na vyžádání orazit razítkem filatelistické přepážky.
Adreda:
ing. P. Heldes,
8. května 48, 787 01 Šumperk
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK