Logo rubriky
3-4/1994
  (116)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1994

Čtenářův průvodce po Interkomu

       Tak a máme za sebou Velikonoce. Ty letošní mi zpestřil Jarda Olša, jr., který objevil (další) možnost vydání SF encyklopedie. Čtyři dny jsme dělali korektury již poněkud postaršího rukopisu. Od počítače jsem vstával jen když jsem po šesti hodinách dával antibiotikum potomkovi s podezřením na zápal plic. V pondělí večer jsem se konečně dostal k IK, pokud jste jej již někdy četli pečlivěji provedený, buďte schovívaví k nalezeným nedostatkům a berte je jako daň (oběť) pro zdar SF encyklopedie.
       

Jak číst tento IK

       Nejdelším článkem tohoto čísla je přednáška Fr. Novotného, M, kterou držel na loňském Draconu. Dalším přednášejícím byl tehdy dr. Šimůnek, jeho opus příště.
       

Jak číst Kvark

       Zde bych jen upozornil na objednanou recenzi dvou knih fejetonů Vl. Macury. Recenzentku (Evu Hauserovou, tímto ji děkujeme) tak uchvátily, že se byla schopna vyjadřovat jen graficky. Vznikly tak rovněž ilustrace tohoto čísla. Doufám že i další fanové zjistí, že vládnou nejen psacím strojem, ale i štětcem.
       Jak jste již jistě postřehli, začali jsme přebírat recenze z ostatních fanzinů. Není to jen z důvodu přechodné (asi jarní) únavy kolektivu našich recenzentů (Franto Houdku, kde to vázne?, tví čtenáři jsou už netrpěliví), líbí se nám, že se věnují i knihám staršího data, které by jinak byly převrstveny každotýdenním přílivem novinek.
       

Parcon & Peškobus

       Ozvali se první zájemci, ale zatím málo vás. Z kruhů blízkých Ikarii jsem zaslechl cosi o letadle. Bližší informace snad příště.
       

Jarní porada SF klubů v Březové

       Jak si možná pamatujete z podzimní porady, sejdeme se 22. 4. 1994 v BŘEZOVÉ nad Svitavou. Pokud vás za jeden klub přijede více, vezměte raději nějaký spacák, loni jsme se vešli jen taktak.
       Dále přibalte kandidáty na Ludvíka a Mloka.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK