Logo rubriky
6/1994
  (118)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1994

Čtenářův průvodce po Interkomu

       V IK se po čase objevila polemika, týká se, jak jinak, feminismu. Cílem polemiky může být snaha oponenta potřít, přesvědčit nebo pochopit. Nejraději mám poslední druh.
       

Jak číst Kvark

       Dnes přinášíme první pokračování teoretické práce Aleše Langera o současné české SF. Jelikož jde o dílo na poměry Interkomu rozsáhlé, můžeme otisknout pouze vybrané části, přičemž se hodláme řídit názory našich čtenářů, tedy i vašimi. Napište nám co nejdříve, abychom mohli vybrané části otisknout ve správném pořadí. Zatím jsme vypustili pouze metodologický úvod.
       

Peškobus

       Poslední údaje o cestě na Parcon do Banské Bystrice. Tradiční Peškobus vyjede z Prahy v noci ze čtvrtka na pátek (pokud nebude dodatečně a včas oznámeno jinak tak v 11oo od hotelu Diplomat, stanice metra Dejvická), aby byl na Parconu v pátek po ránu. Cena tam i zpět činí 500 Kč. Cesta pouze jedním směrem 300 Kč. Nastoupit jde i cestou (v Brně, Olomouci, Jihlavě či na dálnici), pokud se sejde více zájemců. Odjezd z BB dle dohody. Hranice se Slovenskem se přejíždí na oficiálním přejezdu, aby nenastaly problémy pro přítomné cizince.
       To vše ovšem za předpokladu, že se ozve dostatek zájemců, pište, telefonujte, nefaxujte.
       

Knižní veletrh

se jako vždy podobal malému Parconu, a když jste po něm ještě zaskočili do Najády, mohli jste např. v pátek potkat většinu čs. fandomu, namátkou uvedu pár mimopražáků: Juraje Maxona, Luboše Šebestu, Milana Dubnického /Bratislava/, kompletní Laser /Plzeň/, Bohouše Žítka /Tábor/, Jeppa Peterku /Břeclav/, Káju Soukupa a Mirka Dvořáka /Brno/, Jirku Pilcha s chotí /Ostrava/, Láďu Cibulku /Ústí nad Labem/. Z místních jsem natrefil na Ríšu Podaného /odchází z KK/, Káju Saudka /aktivistky NEI ve svém pracovním odění oslavovali jeho narozeniny/, Ondřeje Neffa /snad se od něho očekával projev, leč nikdo mu nic neřekl, skoro jako ve fandomu/, Pavlíkovi /stavili se cestou na Pivocon/, Alexe Hlinku /AFSF/, Carolu, Ivana Adamoviče /poprvé byla k vidění jeho Encyklopedie SF filmu/, Pavla Kosatíka /podpisoval svou knihu Osm žen z Hradu/, Iva Železného /ke kterému se však nešlo prodrat/, u stánku Laseru se potkali Albert a již takřka fosilní Mirek Nejedlý /oba byvší členové KK, které v posledních letech vídáme jen sporadicky/. Také tam byly nějaké knihy, ale bylo jich moc. Tak jen, že v katalogu nakladatelství H&H už je uvedena (až příliš) dlouho očekávaná Encyklopedie SF.
       

Laser game

       V minulém čísle jste našli letáček této firmy, která dotací 2 000 Kč pokryla ztráty poslední burzy v RUR, čímž z ní učinila jeden z (finančně) nejúspěšnějších podniků fandomu. Pokud budete mít cestu, navštivte je v bývalém kině Arbes, jehož vnitřní prostory dnes připomínají něco mezi břichem dinosaura a kosmické lodi. Pokud vám nestačí samotná prohlídka, můžete po sobě 20 minut střílet laserovými opakovačkami. Pokud vám dvacet minut bude naopak málo, řekněte si, že životnost vojáka v hvězdných válkách není delší.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK