Logo rubriky
7-8/1994
  (119)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1994

Čtenářův průvodce po Interkomu

       Uzávěrka tohoto IK měla původně nastat ještě před Parconem. No nepodařilo se, leč šťastně jsme se vrátili z Par(Tatra)conu (čekáme na vaše reportáže) bohatší o spoustu dojmů, výsledky CKČ a ankety Ludvík a prázdninové dvojčíslo jde konečně do tiskárky.
       Na místě je poděkovat paní Ludmile Freiové za její Jazyk naší fantastiky, jehož poslední díl právě zveřejňujeme.
       Medailonky zajímavých osobností osobností začala IK zásobovat Eva Hauserová, je možné, že některé ve velmi očesané verzi najdete v plátku Story.
       V Kvarku přinášíme další pokračování teoretické práce Aleše Langera o současné české SF. Dále vaší pozornosti doporučuji recenze knihy J. G. Ballarda a románů z letošního ročníku CKČ.
       Jak jsem kupoval lístek ČD
       Na tomto místě jsem se chystal s patřičnou dávkou humoru vylíčit svá dobrodružství s ČD. Protože však nemám dost času, uvedu jen několik porevolučních vymožeností pomocí nichž se ČD, podobně jako pošta, transformují ze služby občanům v úřad. Ostatní si již snadno domyslíte sami.
       Nejezdím vlakem příliš často a tak možná uvedu věci všeobecně známé: Datum na jízdence je dnes závazné, že musíte nastoupit jízdu v dni na jízdence uvedeném. Ne dosti natom, dokonce je dle délky cesty určeno, do kdy je nutné jízdu ukončit. Z toho, že nejde o místenkové jízdenky, je zjevné, že jde o čistě parkinsonovské bujení úředního přístupu k původní náplni instituce.
zr
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK