Logo rubriky
13/1996
  (141)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1996

5 let Najády

Oslavy prvních pěti let Najády začaly vlastně již třetího prosince, kdy WORKSHOP ELEKTROBARD (viz IK 12/96) začal psát svou nekonečnou povídku. Toho jsem se ale ke své lítosti, stejně jako křtu Bran Anubisových následujícího dne, nemohl zúčastnit. Sedmého prosince pak v herně Najády proběhl DUKE MATCH s cenami pro vítěze.
       Konečně v pátek třináctého proběhl (až moc rychle) Večírek pro zvané. Pozvali jsme se a:
• prohlédli si v baru Najády obrazy Ivana Holého, k vidění je i originál obálky Bran Anubisových
• zde jsem také potkal Danu Kalinovou, organizátorku Knižního veletrhu a domluvil s ní účast Akademie v programu veletrhu
• pak vytlačeni kuřáky jsme se přesunuli do internetové kavárny Najády, kde jsme si zcela zdarma zaserfovali na webu, pro Michaelu to byl zcela nový zážitek, značnou část večera si četla v Neviditelném psovi, který se jí navíc okolo desáté hodiny aktualizoval s čerstvými novinkami o případu moderátorky Arény. Ta si příliš dovolila na Zemana (kde jsou ty časy, kdy jsme v IK šířili jeho režimu nepohodlný článek z T-magazínu, kterému tehdy šéfoval dnešní železný ředitel Novy), a bylo jí doporučeno, aby nastoupila dovolenou.
• pak se kuřáci rozmohli i zde a tak jsme se stáhli do gamesnické herny, kde si Martin Klíma s Tomem Vildem zahrál na zasíťovaných počítačích nějaký superDOOM a my ostatní jsme při výborném občerstvení strávili zbytek večera s Tomem Štipským.
       Následujícího dne jsem byl v Najádě zase, tentokrát na pořadu NEVIDITELNÝ PES. Mluvil o něm ON, Tom Vild a Jarda Veis, kterého potkali cestou. Ondřej ilustroval sílu a dosah Internetu na příkladu výše zmíněné moderátorky, v jejímž případě včasné zveřejnění zabránilo tomu, aby se její šéfové pokusili o nějaké razantní „slovenské“ řešení.
       Nejspíše má kus pravdy, ale svůj díl bude mít i specifické české informační prostředí, která nepotřebuje pevné linky aby se každý přešlap mocných okamžitě nerozkecal. Podrobnosti, které v pátek ve 22 hodin přinesl Neviditelný pes, se věděly u Míši v práci už v pátek dopoledne, a nikdo tam o Internetu ještě ani neslyšel.
       Pokud jsem informován, pořádá Najáda ještě SF internetového Silvestra, kde bude čtena v prvním odstavci zmiňovaná Nekonečná povídka.
       Doufám, že brzy budeme moci poreferovat o dalších atraktivních aktivitách, které lze zažít na Křižíkově 115.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK