Logo rubriky
2-3/1997
  (143)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1997

SF klub AVALON vyhlašuje POKRAČOVÁNÍ soutěže CORWINOVY SPISY

Corwin, hlavní hrdina prvních pěti dílů ságy o Amberu, se v pozdějších dobách věnoval doplňování svých zápisků o příběhy, které se dozvídal na cestách a od sourozenců. V Amberu jsou známy pod názvem Corwinovy spisy.
       Přispějte i vy svým příběhem z Amberu, jediného pravého světa. Nechte svou fantazii plynout a „vzpomeňte si“ na nějaký příběh, který máte zasutý kdesi v podvědomí. Napište samostatné příběhy předcházející záznamy Corwina nebo doplňte jeho vyprávění o rozpracování jednotlivých naznačených epizod ságy, pište vesele i temně, zkuste parodie, kreslete obrázky.
       Posílejte kvalitní kopie kreseb nebo originály (rovněž označené jménem, adresou). Diskety a originály vrátíme. Zašlete jakýkoliv počet prací. Vyhrazujeme si právo k jednomu otištění ve Zbraních Avalonu.
       Uzávěrka soutěže: 31.5.1997. Hodnotit se bude originalita, kvalita zpracování námětu a samozřejmě zachování všech příznaků Amberu. Doporučujeme použít knihu Hrad Amber. Porota bude práce hodnotit jako anonymní. Nejlepší práce budou odměněny :
       1.cena - ubytování a vstupné na AVALCON, SF knihy, dary sponzorů
       2.-5.cena - vstupné na AVALCON, SF knihy, dary sponzorů
       Všichni zúčastnění dostanou 1 výtisk Speciálu Zbraní Avalonu, kde budou otištěny nejlepší práce. Z ostatních prací vybereme pro další čísla Zbraní Avalonu. Slavnostní vyhlášení na AVALCONu.
       

Ježíšku, já chci plamenomet

Jsou povídky, které jsou profesionálně napsané, ale které vám žádný časopis neuveřejní. Čistě proto, že je jejich redaktoři většinou ani nedostanou na stůl. A když už se odhodláte a nenecháte si je na dně skrytého šuplíku, tak je většinou zamítnou. Nahlas vám to neřeknou, mluví něco o profilu časopisu a názorech čtenářů.
       Dejme šanci těmto povídkám. Svět také není ideální a přesto v něm musíme žít. Nemáme jiný. Dovolme těmto dílkům, aby povylezly ze svých skrýší a podívaly se mezi nás. Nejsme žádné skleníkové křehotinky, abychom nevydrželi pár hektolitrů krve a spermatu. Smrt je přece věrná souputnice života a brutalita je většinou jen návrat ke kořenům.
       Vyzýváme tímto všechny spisovatele a jiné psavce, aby se přidali. Pojďme vytvořit sbírku povídek, které si neberou servítky a které pravdivě popisují tento svět a světy budoucí. Zašlete, co jste už napsali, a napište, co jste vždy chtěli, ale báli jste se. Překonejte své vlastní já.
       Účastnit se může každý, kdo umí alespoň trochu psát. Příspěvky bude hodnotit odborná porota spisovatelů a redaktorů sci-fi časopisů. Všechny povídky, které budou mít dostatečnou literární úroveň, budou otištěny ve sbírce s názvem „Ježíšku, já chci plamenomet“, která vyjde u příležitosti Avalconu v červnu 1997. Uzávěrka do konce dubna 1997. Jedna z povídek bude vybrána jako nejlepší a jejímu autoru bude slavnostně předána cena.
       Ne každý však chce být označen za špínu společnosti, za mravního úchyla, který kazí děti. Je proto samozřejmé, že je možné a možná i vhodné použít pseudonymů. Včetně anonymních.
       Příspěvky do obou soutěží posílejte na disketě v MS Word nebo T602 spolu s jedním výtiskem na adresu :
Václav Pravda
SFK AVALON,
Tyršova 548, 583 01 Chotěboř
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK