Logo rubriky
5/1999
  (163)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Čtenářův průvodce po Interkomu

Jak číst tento IK

Dvě dvojčísla na začátku roku pomohla dohnat zpoždění způsobené mimo jiné i vydáním IK 13/98 a tak tento Interkom s číslem 5 dostanete již v dubnu. Dále nám dvojčísla pomohla něco ušetřit na poštovném. Současné tarify jsou nastaveny tak, že poslat nejtenčí IK pomocí poštovného novinového výpalného vyjde jen o 10 h (0,1 Kč) laciněji než obyčejným dopisem. A to je takřka výsměch práci fanoušků, kteří každý měsíc třídí IK podle PSČ a vážou je do svazků a nadsvazků podle uzlových pošt. Konečně i pro mě by bylo jednodušší nacpat IK do schránky (jak jsme to dělali v „ilegalitě“) , než se s ním vláčet na Kulaťák, kde je pro mě určená středisková pošta vybavená k odběru hromadných zásilek. Slabou útěchou je nám fakt, že kdyby měl IK čtvrt kila a více, zvýšení poštovného by se jej nedotklo.
       Hlavně ale tento IK vychází proto, abyste se dověděli o nominacích Akademie SF a podle svých sil pomohli propagovat vítězná díla a osobnosti. Když vám pak zbudou síly ještě na práci pro vlastní Akademii, budete vítáni. Obzvláště nás potěší každý sponzor. Po tom, co některé z našich financiérů vytuneloval Lockenbauer (AND Clasic) a Václav Soukup, máme s financováním Akademie menší problémy (to jest nejsou peníze, větší problémy, jako že by nám to bralo chuť do práce, naštěstí nenastaly).
       Z Akademií nominovaného fanzinu Kroniky Questaharu jsme převzali recenzi na rovněž nominovanou sbírku povídek Terry Bissona Medvědi objevují oheň, vydanou v Talpressu.
       Zaujala nás snaha KQ upozorňovat zejména mladší fany na starší československou i světovou SF a tak přejímáme i recenzi na Planetu přeludů Ivana Foustky vydanou před 35 roky.
       Z fanzinu Radegast jsme převzali dlouhou a zajímavou přednášku O. Neffa. Krom jejího obsahu nás k tomu vedlo i to, že již byla v IK citována a sama na IK odkazuje. Na wwwIK vzniknou zajímavé odkazy.
       Když je řeč o Internetu: Na stránkách Interkomu tam najdete i Tolkienistický časopis M. Bronce Bard s nominovanou povídkou Honzy Lišky Stíny konce léta.

UFONAUTI jsou tu zas

Není tomu tak dávno, co by se mnohý z fanoušků raději veřejně přiznal k homosexualitě než k našemu žánru, neboť hrozilo, že si jeho posluchači budou chtít povídat o UFO a proč že tomu věří.
       Bude hůře, přátelé, jen co se více rozšíří víra kontaktérů Vesmírné flotily z Plejád PTAAH. Až někdo uslyší, že mluvíte o SF, můžete být snadno zařazeni do spolku Iva A. Bendy.
       Útržky z jeho tiskoviny:
Rozhovory s poučením od mých přátel z vesmíru
       Lidé z vesmíru již evakuovali část zvířat, také většinu vrabců!!!
       Vesmírní lidé mají rádi český humor a milují večerníček O krtečkovi.
       Zemi čeká katastrofa, při níž bude pětina lidí zachráněna mimozemšťany.
       

Fantázia 8

Právě dorazila do Prahy a i když se mi kvůli komiksu nelíbí tolik jako předchozí čísla, stejně to bylo nejlépe investovaných třicet Kč tento týden.

Nový fanzin do redakce

OPAT'ssin fanzin SF klubu Opat.
Zdeněk Rampas

Zloději ve dne v noci chodějí

Prohlášení United Fans a. s.
Václav SOUKUP, majitel firmy Wales, Táborská 42, 140 00 Praha 4, byl v prosinci 1998 valnou hromadou United Fans a. s. (Poutník) odvolán ze své funkce předsedy představenstva United Fans a. s. Po svém odvolání přes všechny výzvy nevydal značnou část majetku United Fans, kterou spravoval. Mezi jiným majetkem nevrátil několik tiskových podkladů knih, které byly ve vlastnictví United Fans. Pak bez jakéhokoliv oprávnění na podkladě těchto tiskových podkladů vydal knihy R. E. Feista: Královská krev a J. Kulhánka: Vládci strachu. Značně tak finančně poškodil United Fans a. s. a spisovatele R. E. Feista a J. Kulhánka. United Fans a spisovatel Jiří Kulhánek podali na Václava Soukupa TRESTNÍ OZNÁMENÍ pro zcizení svých práv.
       25.3.1999
Egon Čierny
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK