Logo rubriky
5-6/2000
  Cony (další) (174)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Fans Across the World, květen 2000, číslo 98

Španělský fandom prochází náročnou zkušeností znovuoobživení. Jeho součástí je i Hispancon 2000 (13-16/7). Z programu tohoto conu si zkusme vzít inspiraci - témata jako „Xenobiologie v Babylonu 5“, „Křesťanství ve fantasy“ či „Rasismus v Pánu prstenů“ by i u nás jistě našla jak posluchače, tak i zkušené a kvalitní přednášející. Ještě web - http://www.drimar.com/asturcon. Také španělská Tolkienovská společnost pořádá svůj con - týden po Parconu (EstelCon, http://newton.fis.ucm.es/~elfo/indexb.html).
       Našim začnajícím spisovatelům je určena následující dobrá zpráva: pro neprofesionální autory je určena Cena Jamese Whitea. Porotu tvoří Morgan Llewelyn, Michael Scott, Michael Caroll, David Pringle a David Langdorf. Pište, ploďte, uzávěrka je 23. srpna!
       Soutěž není geograficky omezená, jeden autor smí poslat nejvýše tři dosud nepublikované příspěvky samozřejmě v angličtině a o délce 2 - 4 000 slov (pokud si pamatuji dobře, tak v angličtině se pro tyto účely počítá „slovo“ jako 5 písmen a mezera). Tu jedinou špatnou zprávu vám neprozradím, tu si najděte na http://www.jameswhiteaward.com (totiž, že vložné za jednu povídku jsou 3 dolary - inu, tuhle sebeobranu proti grafomanům mít v CKČ, to by porotcům ubylo receptů na nové brýle.). Vítězná povídka bude publikována v časopise Interzone, jehož webobou podobu můžete najít na adrese http://www.interzone.com.
       Švédský Nasacon (7-9/7, http://www.sigmats.a.se) bude mít lahůdku - panel o umělých jazycích - klingonském, elvishském a esperantu (nepodařilo se mi zjistit, zda pozvou i Ivo Železného). Pořadatelé se dosud nedohodli, který z těchto jazyků bude i jednací řečí conu, zatím největším kandidátem je švédština. Tu si ostatně budete moci osvěžit i na Ghoestaconu v Upsale, který se koná ve dnech 13-15/10 (http://sfweb.dang.se).
       Kdo propásl Terryho Pratchetta v Praze, může se s ním setkat v polovině prázdnin na Discworld Campu v hrabství Suffolk (blíže na tel. 0044 1359 244462).
       Eurocon 2001 bude probíhat v Rumunsku v srpnu 2001; kromě kontaktní emailové adresy srepi@yahoo.com není v tuto chvíli známo více.
       Jako Worldcon 2001 byl vybrán The Millenium Philcon na konci prázdnin (Philadelphia, 30/8 - 1/9/2001, http://www.netaxs.com/~phil2001/).
       Worldcony jsou lobovány na dlouhé lokte (víme už, že již nyní britští fanové lobují pro rok 2005) - hlavně proto, že jsou na dlouhou dobu dopředu určovány: ten v roce 2002 se bude konat 29/8 - 2/9/2002 v kalifornském San Jose (Worldcon 2002 - Con Jose, http://www.sfsfc.org/worldcon), a máme tu ještě zájemce o další Worldcony.
       O rok 2003 se přetahují TORCON III v kanadském Torontu (http://torcon3.on.ca) a mexický Concancun (http://world.std.com/~sbarsky/concancun.html, opravdu nevím, který z nich si vyberu - zní mi ale v uších vyprávění Miroslava Horníčka na téma „kdykoliv přijedete do Mexika, jste mým hostem.“). Na http://www.mcfi.org se můžete více dočíst o nabídce Bostonu pro Worldcon 2004. Čím větší vzdálenost od centra dění, tím dříve začíná lobování pro Worldcon - šušká se o nabídce Melbourne pro rok 2007.
(Pagim silně zkrácený i jinak zmrzačený extrakt z materiálu Bridget Wilkinsonové)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK