Logo rubriky
1-2/2001
  (180)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Čtenářův průvodce po Interkomu

Tak vás vítám v novém tisíciletí s Interkomem. Zase jako každý rok nás první číslo (potažmo nový ročník) trochu zaskočilo. Promýšlená koncepce, která měla tímto číslem začít a inovovat IK, se odkládá následkem nutnosti vydat formuláře Akademie SF a také trochu následkem neplánované chřipky.
       Takže vás snad nepřekvapí, když vás tento Interkom skoro v ničem nepřekvapí.
       Na poslední chvíli dorazil Vaňkův zápisník a možná stihneme i reportáž z Pragoconu 2001.
        

Parcon 2001

       se blíží (všimli jste si, že to je vůbec to nejčastější co cony dělají, krom toho, že cca dva dny v roce také probíhají). Přes mnohou urgenci a hrozbu zneuctění se mi z pořadatelů zatím nepodařilo vyrazit přihlášky, aby si smetánky fandomu (čtenáři IK) v pohodlí svých domovů mohli zajistit včas vše potřebné. Poslední slib zněl: Na Pragoconu, no uvidíme.
       

Akademie SF

       se rovněž blíží, ba dokonce z mého pohledu ještě fatálněji než Parcon. Už se těším na houfy rozhořčených vydavatelů a stádce úkosem hledících autorů, jejichž povídky či knihy byly opominuty. Přátelé, opíši tři povídky ze sborníčku Halmochronu či Jima Dollara, ale nechtějte po mě, abych opisoval obsahy tlustých povídkových sbírek. V uších možná zvonilo šumperským vydavatelům jinak záslužného sborníku Neberte mi naději, kteří stejně jako ve sborníku Pragoconu Alter ego, opominuli takovou banalitu, jakou je obsah. Je to asi nakažlivé, obsahem se dá stěží nazvat i tabulka na konci Nočního setkání, chybějí v ní jména autorů a část povídek se tam jmenuje jinak než uvnitř knihy.
        

Ludvík/Mlok

       Maně si vzpomínám, jak jsem při poslední reformě Cen fandomu sýčkoval, že nedojdou žádné nominace. A vidíte, stačilo to několika lidem několikrát připomenout a zase bude koho odměňovat (naším vděkem).
        

Ludvík:

       1. Pagi - za každodenní propagaci SF&F a Fandomu prostřednictvím Sardenu. Je to SF server obrácený ne do Fandomu, jako ostatní, ale ven z Fandomu.
       Příprava obnáší několik hodin denně.
       2. Michael Bronec - za pozvednutí úrovně CKČ a za novou fungující organizaci soutěže. Dále připomínáme jeho aktivity tolkienistické - vedení aktivního klubu, vydávání fanzinu, organizování her v přírodě.
       3. Jiřina Vorlová - obětavá práce pro fandom, získávání nových fanů
       4. PeS+ (Petr Sládek) - práce na scifi.cz
       5. Pořadatelé Istroconu - za ukázku excelentního conu a vysoko nastavenou laťku pro všechny další pořadatele.
       6. Melkor - za kultivaci fandomu v jeho půlnoční čajovně
        

Mlok za zásluhy:

       1. Pagi - stál u zrodu Fandomu, aktivně se podílel na jeho rozvoji a nyní se velmi aktivně vrátil mezi fany prostřednictvím každodenní několikahodinové práce při propagaci SF & F a Fandomu prostřednictvím Sardenu.
       2. Ondrej Herec - propagace SF, tvorba teorie SF, organizace CGR.
       3. František Novotný - popularizace žánru navenek, přednášky a vzdělávání fanů na conech.
       4. Michael Bronec - práce pro CKČ, popularizace CKČ, vydávání Mloka.
        
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK