Logo rubriky
3/2001
  (181)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Čtenářův průvodce po Interkomu

Díky našim sponzorům letos mnohem snadněji přečkáme čas, než z vás vyrazím předplatné, a tak se mohu dopustit trochu vizionářského úvodníčku.
       Vidím Interkom veliký, kam nejlepší SF duchové československého fandomu posílají své práce, (pravda, mnohdy až potom, co se zjistí, že svou formou či myšlenkovou náročností nejsou použitelné v našich běžných SF periodikách).
       Takový Interkom by měl mít alespoň 400 odběratelů, abychom dostali lepší tarif u rozesílací služby. (Možná jste postřehli, že vám poslední IK dorazil v mikrotenu, zabalený a rozeslaný profesionální firmou DUPRESS). Z ušetřených peněz bychom mohli honorovat (asi formou odpuštění předplatného) naše nejaktivnější (= nejčastěji otiskované) přispěvatele. (V současnosti platí předplatné i členové redakčního kruhu.)
       Je dokonce možné, že bychom začali vycházet doopravdy dvanáctkrát do roka, a možná ještě častěji.
       Změna tiskárny sice u prvního čísla vedla ke zhoršení kvality obrázků (já doufám, že jen dočasnému), ale zase značně zkrátila dobu od uzávěrky do rozeslání IK. Náš časopis by, ač měsíčník, mohl být značně aktuálnější než v posledních letech.
       Dokonce by mohl být i o dost levnější. Zatímco doposud platila rovnice (úměra):
       více Interkomů = větší náklady + více fanouškovské práce zdarma
       s novým způsobem tisku a distribuce by sice přibylo trochu práce se snášením, ale klesly by relativní náklady na poštovné a tisk.
       Musím to trochu propočítat, ale na poradě bych chtěl přijít s návrhem typu: klub ve kterém budou alespoň tři (?) členové odebírat IK, dostane klubový výtisk zdarma.
       Pokud vás napadnou jiné způsoby, jak zvětšit počet našich předplatitelů, napište. Dobré nápady odměníme.

Jarní porada v Březové

       se koná již 6. 4. 2001 (až 8. 4. 2001), sepište si v klubech seznamy problémů, kterými by se měla porada zabývat, znovu si přečtěte seznam nominovaných na nejvyšší fandomové pocty, nezapomeňte vzít fernet a dobrou náladu. (Popravčí nástroje pro nepřizpůsobivé zapůjčí provozovatel Pohody.)
       Pokud vás z klubu bude chtít přijet více (než jeden), vemte si pro jistotu spacák.

Dotaz - Oprava

       Neviem prečo sa v Interkome objavilo, že 451°F poriada v apríli KraAcon 2001, keďže ho robí spolok košických SF klubov. Keby sa dala táto informácia upraviť v ďalším čísle, boli by sme veľmi povďační!
        
Betty

Milá Betty,

za ono nedorozumění asi mohu já, alespoň pokud máš na mysli Kalendář akcí z IK 9-10/2000. Zpracovával jsem pro IK materiály z Podzimní porady a převzal jsem i formu stručné tabulky, která kolovala v zasedací místnosti. Protože zprávu o vaší akci podával Šimon a byl uvedel i jako kontaktní adresa, připsal jsem i pořadatelství jeho SF klubu.
        
Zdeněk Rampas

ELFCON 2001

Druhý ročník akce se bude konat 23. - 25. března na ZŠ Štáflova v Havlíčkově Brodě. Zajištěno je ubytování v tělocvičně. Vstupné včetně ubytování nepřesáhne 150 Kč. Tradiční program zahrnující přednášky o světech Tolkiena a Sapkowského, připravovaném filmu Pán prstenů či Dějinách legálního násilí (Františka Vrbenská) a LARP doplní např. turnaj ve hře Aréna. Přihlášky směrujte do 16. 3. 2001 na elfcon@email.cz (nebo Pavel Hák, Varenská 36, Ostrava 1, 70200), více informací hledejte na
http://elfcon.csfas.org.
Gudrun

Vážení přátelé,

       vzhledem k tomu, že od 1. 2. 2001 působí moje advokátní kancelář na nové adrese, prosím, abyste případné písemné zásilky adresovali na tuto adresu:
       JUDr. Jan Mrlík
       Nádražní 1
       691 06 Velké Pavlovice.
       Nepísemný kontakt zůstává na mobil (0603/275759) a v dohledné době i na pevnou telefonní a faxovou linku, jejíž číslo sdělím dodatečně. Doufám, že se mi současně podaří rozchodit připojení na síť a budu k dostižení i e-mailem na: mrlik@volny.cz
       S projevem úcty a s pozdravem
        
Jan Mrlík

Nové e-adresy

       Jaroslav Mostecký - mostecky@smv.cz
       Stanislav Juhaňák - juhanak@triton-books.cz
       Tomáš Kohl - tomas.kohl@centrum.cz
       Milan Petrák - milan.petrak@atlas.cz
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK