Logo rubriky
3/2001
  Cony (další) (181)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001
Science-Fiction klub Opat Broumov uvádí

Festival Fantazie OPATCON 2001 - A prelude to space odyssey

       3. ročník setkání příznivců vědecké fantastiky, Fantasy, Horroru, UFO, tajemna a všech širokých světů fantazie.
       Místo konání: Kinokavárna Vegas Broumov dne 17. března 2001
       Program: od 8.00 předprogram, od 9.45 zahájení, na programu jsou přednášky a besedy na různá témata ze světa SF, F&H, videoprojekce filmů a japonských kreslených snímků.

Františka Vrbenská: Čarodějnické recepty aneb Tohle doma nezkoušejte

Čarodějnice, někdy uznávaná, jindy zatracovaná, ovládá temné síly, stejně jako léčí nemocné. Někdy ošklivá stařena, jindy hodná babička s kočkou na rameni.
       Zapomeňte na rady z bulvárních časopisů. Chcete odstranit mužovu milenku? Neposílejte vraha, začarujte ji. Nebo chcete získat něčí lásku či si jen tak zjednodušit život v domácnosti? Nebo se zajímáte o černou magii? Pozor v astrální sféře nejsou jen příjemní tvorové a svět nadpřirozena není místo na hraní! Tohle vše a mnohem víc se dozvíte, pokud k nám přijdete. Zavítejte a my Vám ukážeme kousek pravého Umění.
       Ale pamatujte na varování ministra zdravotnictví: Čarování ohrožuje naše zdraví!

Petr Čáslava: Lucio Fulci - velmistr řádu Gore

Seznámení s jednou z největších legend italského hororu, který si svým až pornografickým smyslem pro detail, vysloužil nejednu kontroverzní přezdívku. Tak nenáviděn kritikou i laickými diváky, milován však všemi obdivovateli hororu, položil základy nejdrsnější školy krve nazývané Gore a jeho filmy jako Dům u hřbitova či Páter Thomas se staly kultovními. Stařec skrývající smutné oči za obroučkou brýlí se tak zapsal do kroniky hororu silnou rudou čarou a jeho filmy se vždy těšily a budou těšit veliké přízni všech milovníku hrůzy, kteří se nezaleknou scén, kvůli kterým byl Fulci často tak napadán, kteří necouvnou před šplíchanci krve, kteří radostně přechroupnou jahodový popcorn, když hrdinka na plátně zvrací své vnitřnosti, kteří si poručí další porci tlačenky, když je právě hlavní hrdina pomalu rozžvýkáván houfem pavouků. Pro takové diváky byli a jsou Fulciho filmy a právě pro ně je i tato přednáška, nepatříte-li mezi ně, přijďte si alespoň otestovat, kolik Váš žaludek vydrží!

MUDr. Petr Kučera: Sci-Fi, lidé, Země Fantazie, svět to nekonečný, jeden a každý jiný.

Fantazírování provázelo lidstvo od nepaměti. A hlavně to byla otázka co bude nebo může nastat? Nebyla to snad tato otázka, kvůli jejímuž vyřešení skočila opice ze stromu a dopadla na zem jako člověk?
       A tak vznikla fantastika, jako formulace přestav o světě současném a hlavně o světě budoucím. Jaký bude svět za sto let a co za tisíc? A co člověk v tomto světě? Na toto odpovídá Sci-fi. Její autoři se zamýšlí nad tím, co bude a staví člověka do nejrůznějších situací a zjiš?ují, jak se zachová. Samotný žánr provází průmyslovou revoluci od samého počátku jí rozvíjí. Ale vše se vyvíjí. Jak asi obstojí klasik Verne proti Bradburrymu nebo bratřím Srtugackým? A co další autoři a jejich různé pohledy? Kdo ví, souboj začíná...

J.C. Silver: Goa'uldi v pozemských dějinách aneb cesty Chaapa'ai

Film Hvězdná brána, stejně jako seriál na film navazující, staví na myšlence, že starý Egypt ovládali mimozemšťané. Postavili pyramidy, přinesli astronomii a vykořisťovali lidi. Až jednoho dne lidé povstali a své pány vyhnali. V jejich vzpomínkách zůstali pouze jako bozi a že skutečně existovali, to se téměř zapomnělo. V roce 1928 našli archeologové nedaleko Gízy tajemný kovový kruh popsaný zvláštními symboly. Po jejich rozluštění se lidem otevírá cesta na dříve netušený svět, kde se setkávají s Goa'uldy, parazitickou rasou, která kdysi vládla na Zemi. A tak, když jednoho přemohli začali pátrat po tom, co vlastně ti Goa'uldi jsou zač a co hledali na zemi. Až teprve po několika cestách se pozemšťanům, zvaným Tauri, podařilo alespoň poodhalit roušku tajemství.

Marek Čtrnáct: Manga, těší mě

Japonský comics u nás moc známý není a přesto má ve světě mnoho příznivců. V tomto pořadu Vás nenápadný Marek 14 provede světem barevných obrázků ze země vycházejícího slunce. Manga v sobě kombinuje akční Sci-Fi, Fantazy, horror s dětinskými hříčkami i těžkou filosofickou náplní. Manga je totiž něco zvláštního.
       Přistupujte k ní bez předsudků a nebudete zklamáni.

SFK Trollík: Vyhlášení literární soutěže

Na podzim minulého roku vyhlásil mladý SF klub svou literární soutěž. Zde budou vyhlášeny výsledky a tak budete mít možnost poznat současnou SF tvorbu mladých lidí
       Zahájení v 9.45 a vstup na tuto akci je po celou dobu trvání. Vstupné je 30 Kč, což je velmi nízké vzhledem k množství a kvalitě programu a v jeho ceně jsou zahrnuty materiály.
       Kontakt: Silver 0447/581010 po 20. hod., Lucas
       0603/373709 od 15. do 20. hod a sfkopat@yahoo.com
       Sledujte http://opatcon.scifi.cz
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK