Logo rubriky
1/2002
  Dopisy čtenářů (další) (190)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Dopis čtenáře (a našeho přispěvatele)

Když se redakce Interkomu staví vůči ostatním SF časopisům do pozice mentorů, nemůže se divit, že se také občas stane terčem kritiky. V posledním čísle se sešlo pár věcí, které mě donutily překonat lenost a posloužit redakci zpětnou vazbou.
       Pro Vaňka jr.: jako člen redakčního kruhu si mezi upozorňováním na chyby ostatních redakcí mohl najít čas k stručnému vysvětlení, kde je pokračování jeho reportáže Parnocon 01 (třeba pomocí výkladového slovníku doloží, že „pokračování příště“ znamená přespříště, kdovíkdy nebo nikdy).
       Pro šéfredaktora: nechci dělat Ramaxu advokáta, ale rozhovor se Suchánkem byl v souvislosti s článkem o DragonLance a v tom duchu byl i veden. Ignorovat jediného vydavatele tohoto cyklu (ať už si o něm myslíme cokoli) by nebylo seriozní. Přiznávám, že inzerovat rozhovor s ním jako obsahující všetečné otázky je bláhovost, ale o nic menší bláhovost není něco takového od redakce očekávat či to vyžadovat. Každý, kdo aspoň povrchně Suchánka zná, musí očekávat něco takového jako přinesl Ramax, nebo nic. Ovšem třeba se mýlím a redakce Interkomu chystá nějaké podobné rozhovory více na tělo. Rád se nechám překvapit.
       Ještě poznámka k reportážím z conů – možná by stálo za úvahu uveřejnit nějaká doporučení typu:
  • není nutné, aby skoro 1/3 textu zabíral popis cesty tam či zpět
  • pokud vlastní vinou prošvihnu jeden bod programu za druhým, tak o tom raději taktně pomlčím (protože je-li jejich výčet delší než počet navštívených, trochu to zpochybňuje kompetentnost reportéra)
  •        I takoví redaktoři Ikarie jezdí nějak na cony a prošvihnou značnou část programu, ale z jejich reportáží to zpravidla netrčí jak sláma z bot.
           
           S úctou (bez ironie)
    Martin „Marvin“ Žourek
           
           P.S.: Neosobnost předchozího textu je záměrná, skutečně to není nic osobního.
    Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK