Logo rubriky
1/2002
  SF soutěže (další) (190)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Výsledky prvního ročníku PEK

(pagi)
Do soutěže se sešlo celkem osmnáct povídek patnácti autorů a porota tak měla nepříliš lehkou úlohu. Horor je zajímavý a přesto trochu nevděčný obor literatury. Pracuje s archetypy a s jejich pomocí buduje atmosféru či příběh. Má tak k dispozici mnohem větší pole působnosti, než žánr SF&F.
       Porotci tedy museli srovnat do jedné řady velmi odlišné povídky velmi odlišných autorů.
       Jako vítěznou porota určila povídku Suspiria di profundis Petera Uličného, pak následovaly Melodie bolesti Milana Petráka, Sedm růží Jiřího Dluhoše, Májová veselice SK Božděves Anny Šochové a Vůz pro kuřáky a jiné zrůdy Jany Rečkové. Vyhlašovatel soutěže, samorost Karel Petřík Netopejr nemá rád, když není po jeho, a tak hbitě doplnil pravidla soutěže o cenu nakladatelství Netopejr, kterou udělil povídce Anny Šochové Talent od světlonoše – ta v hodnocení poroty skončila šestá, hned za Vozem pro kuřáky.
       Vítězům obou kategorií přísluší Pohár Eddieho Krígla po kterém se soutěž i od nynějška jmenuje. Netopejr zároveň vyhlásil druhý ročník soutěže, který má uzávěrku 30. května příštího roku s vyhlášením výsledků na Parconu 2002.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK