Logo rubriky
1/2003
  (200)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Čtenářův průvodce po Interkomu

Dost dlouho jsem čekal na políbení můzy, ale buď jsem s věkem náročnější, nebo už nic nefunguje, jak by mělo, a tak IK vypadá jak vypadá. Dlouho očekávaná idea, dokonalá jak Venuše právě z mořské pěny zrozená, se nedostavila a tak se musím spolehnout na pomoc naší čtenářské obce a doufám, že i díky vaší konstruktivní kritice bude Interkom napříště číslo od čísla krásnější (a díky vašemu předplatnému i tlustší).
       Pokud v tomto čísle nenajdete některou svou oblíbenou rubriku (Dogma, Slovíčkaření či Paměti neofana například), nemusíte se bát, neumřeli, jen jejich autoři jsou líní, či se jejich příspěvky nevešly do tohoto extrasuperspeciálního jubilejního čísla.

Takových 20 let, takových 200 čísel

Ať to počítám z kterékoli strany, zdá se, že bychom letos měli oslavit dvacáté výročí vydávání Interkomu. Navíc máme za sebou právě 200 čísel ( autobus, samosebou, různé školy historiků čs. sf a IK zvláště se liší v tom, jak počítat dvojčísla, a pak vycházely i různé Interdrby a příležitostné Interkomy k Parconu a CKČ, pro přiblížení 50. Interkom nesl označení 9/88, 100. číslo bylo IK 6/92 a 150. IK 12/97). Doufám, že si je brzy všechny díky píli a obětavosti Zdeňka Randy budete moci přečíst na webovém IK. Věřím, že všechna ta úmorná a nepříliš povznášející práce, jeho i celé redakce, nebude marná, a alespoň části fanů (a samozřejmě i faní :-) pomůže pochopit své kořeny a nabrat sílu k další práci ve prospěch celého fandomu.

Buď veleben a dlouho živ a zdráv Netopejr, Interkomodárný

Karel Petřík má náš dík za financování výroby a distribuce tohoto čísla. Bez něho bychom nevydali tento IK, ani kdyby se na redakci a šéfredaktora vrhaly můzy střemhlavým letem. Podívejte se na jeho stránky www. netopejr.cz, třeba zjistíte, že se zde podává právě ten váš šálek čaje.

Kvark

Zaobíral jsem se s Richardem Klíčníkem nějaký čas myšlenkou na časopis pro (ještě) náročnější čtenáře s vyhraněným zájmem o myšlenkově obtížnější SF. Obávám se, že jsme si jen potvrdili starou tezi, že na opravdu náročný časopis nemáme ani čtenáře ani autory (a už vůbec se nedá dělat zadarmo :-).
       Pokusíme se tedy vyhradit kousek Interkomu a pěstovat zde svůj náročný Kvark pro náročné. Spíše než o časopis půjde o diskusní fórum, vybereme téma a budeme netrpělivě čekat na vaše příspěvky. Našim mladším čtenářům možná bude zatěžko čekat měsíc na odezvu, jsou z chatů uvyklí dostávat na své otázky sice občas asi hloupé, ale zato okamžité odpovědi. V Kvarku ale nestojíme o okamžité nápady, budeme dávat přednost plodům delšího studia a přemýšlení.
       Pokud nebudeme schopni uveřejnit pro velký rozsah celou práci, pokusíme se vybrat podstatné ukázky a celé dílko uveřejníme na webovém IK, který jednou ročně vydáme pro zájemce na CDROMu.
       Tématem prvního ročníku Kvarku bude myšlenka UTOPIE, a to ve všech podobách, jak se objevuje v moderní SF a fantasy.

Nominace na cenu ČS Fandomu Mlok

NavrhujeNominovaníZa přínos fandomu
D. Mehešová/Planeta opicSaša PavelkováZa svou literární tvorbu
M. Koutný/TřeskSkrblíkZa Vakukok a práci pro fandom
J. Macháček/WorkshopPořadatelé TatraconůZa spoustu let práce s Tatracony
J. Mostecký/Jeff Spender P. „Skrblík“ KrajíčekZa Knihovničku Vakukoku
Z. Rampas/BC a P. PavelkoVlasta TalašZa centum SF života Krakatit

Nominace na cenu ČS Fandomu Ludvík

NavrhujeNominovaníZa jaký přínos do života českého a slovenského fandomu
Dáreček/AndromedaIstrocon 2002Za jeden největších a nejpohodovějších conů roku
Molír/Blody JoxerEurocon 2002Za první Eurocon pořádaný v ČR
Silver/OpatTatracon 2002Za přátelskou atmosféru stmelující fany každého věku
J. Mostecký/Jeff Spender Henrietta Galgóciová a Ivan Alakša Za pořádání Istroconu
S. Ševců/J. M. TroskyČasopis PevnostZa nové příležitosti pro tvořivé fany
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK