Logo rubriky
2-3/2003
  (201)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Čtenářův průvodce po Interkomu

Omlouváme se, že jste museli na toto číslo čekat déle (dokonce ještě déle, než je i pro IK obvyklé), krom tradiční lenosti zaúřadovala letos chřipka, a to jak v redakci, tak tiskárně. Příští Interkom by ale měl vyjít co nejdříve, určitě dřív než za měsíc. Bohužel nestihneme ani přinést pozvánku na Jarní poradu SF klubů v Šumperku.

O Kvarku

       Ten jsme zase začali připravovat příliš brzy po vydání čísla jedna, takže jsme ještě nestačili zareagovat na spousty vašich připomínek a příspěvků, na oba se dostane :-). Uveřejňujeme povídku, na kterou RIP odkazoval ve své úvodním eseji o utopiích v minulém čísle. Šílené rytíře, ze které jsme Klapku převzali, ještě seženete v Čáslavské (RUR) a nejspíše i v Krakatitu.

Březen – měsíc knihy

       Nepamatuji takové hody, jaké nám naši vydavatelé připravili v právě uplynulém měsíci. Polaris přispěl dalším Gaimanem, na Koralínu se skutečně těším, Talpress konečně vydal Neala Stephensona Velké U, Laser se blýsknul sestavením a vydáním pozoruhodné sbírky současných polských autorů Polská ruleta, i kdybych odhlédl od vynikajícího obsahu už za nápaditou a vskutku profesionální obálku zaslouží pochvalu. Dalším záslužným počinem Laseru je vydání prvního dílu Slovníku autorů anglo-americké fantastiky Martina Šusta. A konečně jsem se propracoval ke dvou knihám, které by pro mě ozvláštnily březen i kdyby vyšly samy. Triton vydal první část druhého dílu cyklu o Valhale Další den Valhaly – Dopoledne a první svazek sebraných spisů Cordwainera Smithe Znovuobjevení člověka.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK