Logo rubriky
5-6/2003
  Fanziny a časopisy (další) (203)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Fanziny v redakci

OPRAVA: V IK 2-3-2003 jsem zaměnil oba třetí díly trilogie Miešanci. Svazek A je Bremeno od Alexandry Pavelkové (a ve fanzinu ORION 36 získal dvě hvězdičky), B Krvavá pyramída Štefana Konkola, hodnocená čtyřmi. Omlouvám se oběma autorům, zejména poškozenému p. Konkolovi, recenzentovi i čtenářům.
        
OPAT'ssin 12: Speciální 12. číslo velmi nepravidelného občasníku SFK OPAT Broumov vydané ku příležitosti Opatconu 2003. Jan Adamec, V štíhlách 1311, 142 00 Praha 4, sfkopat@yahoo.com, www.scifiworld.cz/opat. Toto číslo neprošlo jazykovou ani redakční úpravou, zacož (sic) se omlouváme. 36 str. A5 drobným písmem.
       Obrázek na obálce je zkopírován z comicsu Thorgal bez uvedení pramene; k nedělení slov a neslabičným předložkám na koncích řádku se přidalo rozdělování odstavců vedví uprostřed věty. Úvodník bilancující 5 dosavadních Opatconů; 12 reportáží z akcí od LastMinuteConu po Pragocon, přesně polovina od Pagiho (i když na délku jsou v menšině) a i z těch ostatních většina, ne-li všechny, vyšly na Sardenu; pět recenzí vesměs od Pagiho ze Sardenu. Povídka L. Lukačovičové, tentokrát krátká; „vítězná povídka letošního ročníku literární soutěže Troll“ Milenec od Ivany Blahutové vůbec není špatně napsaná, i když odhalení je předvídatelné a konec nejasný. Ale pořád lepší než komunální humor povídky J. Inglota, jež je (spolu s poněkud lepší M. P. Jablonského) publikována jako ukázka z antologire Polská ruleta.
        
Hromada 1/2003 (ročník 3), září 2002 – duben 2003: Klubový dvouměsíčník (sic) SF&F Workshopu. Redakce = koordinátor: Honza Macháček, Pražská 765, 393 01 Pelhřimov, workshop.scifi.cz. Předplatné = členský příspěvek: 60,- Kč na rok. Bankovní spojení: 780003190217/0100 (Komerční banka; účet koordinátora). Vychází 7. dubna 2003. 12 str. A5, číslované bez titulní jen do 11. Vložen kalendářík na tužším papíře s obrázkem, pro nízké rozlišení tiskové techniky skoro nezřetelným.
       Úvodník vysvětluje, proč se Hromada tak dlouho zdržela, a slibuje definitivní vyjasnění situace – ať tak, či onak – po skončení civilky, kdy „bych měl začít s životem, který se chystám vést po příštích několik let“; loňské předplatné se prodlužuje na letošek, „rok Workshopu se vracé do kalendářních mezí“ a samotatný účet byl pro neúnosné poplatky zrušen. Krátká reportáž z podzimního Literárního víkendu a Porotce 2 už vyšly v IK, zbytek čísla zabírají Termíny v plamenech (brzké uzávěrky soutěží), pozvánka na Workshop na Taurconu a hlavně na jarní Lit. víkend (nafouknutá nehospodárně vysázeným výčtem autobusových spojů včetně těch, které jsou na místě v pět ráno, a opakování, že jedou v pátek).
        
The Nemedian News 4/2003: Zpravodaj Conan Society. Zdeněk Zachodil, Sušilova 24, 695 01 Hodonín, tel. 518 343 126, conan.society@scifi.cz. A5, 12 str. + 4, 4, 8 a 12 s. příloh.
       Velestručná úvodníko-listárna s odkazem na webové stránky Barbarconu a zmínkou, že „na jistém diskusním serveru“ (míněna snad e-mailová konference SF klubů?) se strhla „ostrá výměna názorů“ o vhodnosti pořádat jej týden po Taurconu mezi Vaškem Pravdou („domníváme se však, že šlo spíše o zhrzené ambice, antož [sic] se [ho] nikdo nezeptal na jeho názor“) a Pagim; dozvídáme se, že con byl vbrzku zrušen pro nedostatek účastníků. V čísle má být přiložen obrázek hada ke vlepení k povídce v č. 12/2002, ve výtisku, který jsem měl k dispozici, jsem jej však nenalezl. Zbytek místa zabírá dokončení Mýtu elitního bojovníka od FN, přetištěného z IK 3 a 4 roč. 2001.
       Povídka na pokračování Rypák v temnotách dvojnásob dlouhým dílem končí, soupis conanovských comicsů a W. G. Gray: C. mocný pokračují a budou i v následujícím čísle, pročež je za měsíc nehodlám uvádět; navíc Literární příloha NN 4/2003 – úryvek románu L. Medka C. a meče zrady, chystaného KJV na podzim.
        
-jVr-
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK