Logo rubriky
7/2003
  (204)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Čtenářův průvodce po Interkomu

Úmorná vedra, prázdninová letargie, očekávání Parconu, to vše má na svědomí, že tento Interkom je ještě přenošenější než obvykle. Náš měsíčník naštěstí není koncipován jako spotřební zboží a počítá hlavně se čtenářem, který se k článkům vrátí ještě za rok, kdy již bude zcela lhostejné, jak dlouho po premiéře vyšla třeba recenze Matrixu. Abychom přece jen přišli s něčím aktuálním, uveřejňujeme výsledky většiny soutěží vyhlášených na Parconu 2003, třebaže došly prakticky po uzávěrce.
       Překvapilo mě, kolik jmen pilných autorů se opakovaně objevuje na prvních místech. Honzu Kovanice, Sašu Pavelkovou a Annu Šochovou (a jejich dílo :-) znám, ale budu si muset přečíst něco od Evy Cigánikové, Lady Candar, Jaroslava Houdka, Jany Kostelecké, Milana Pohla, M. W. Štěpánka, Vladimíra Sokola a dalších. Nejdřív ale povídku Tomáše Němce, kterou mi tak vychválil Mirek Žamboch (samozřejmě, až dočtu Slávka Švachoučka v Mloku 2003 :-).

Co příště

       Ale nejen soutěžemi živ je scifista. O prázdninách se dobrodruzi mezi námi vydávají do světa. V příštím čísle si přečtete o dobrodružstvích Richarda Klíčníka v SF (San Francisku :-).
       Samozřejmě se pokusíme srovnat Bulvár s reálným časem, tento nám končí letošním druhým S*S*S*R. Hlavně nedělejte nic zajímavého, ať nám rubrika nenakyne přes polovinu čísla.
       Dá se očekávat, že v čísle 8 již budeme mít reportáže z Parconu 2003, akce, kterou, jak se zdá, končí jedna éra čs. conů, a bude jen na nás, co nového (pokud vůbec něco) vznikne.
       A samozřejmě podrobný seznam účastníků CKČ 2003, porotců a vyhlášení příštího ročníku CKČ a ceny Trifid nakladetelství Triton.

Blahopřejeme

       fanům letos oceněným nejvyššími cenami fandomu, tedy:
       Pavlu „Skrblíku“ Krajíčkovi k získání Mloka,
       Heně Galgóciové a Ivanu Aľakšovi k ceně Ludvík a
       Mio Butorovi k udělení vůbec prvního Dráčka (Dráčika), poslední jmenovaná cena bude teprve předána, a to na Istroconu.

Ivo Železný osobně i jako nakladatelství

       se obrací na psavce ze SF komunity i odjinud s nabídkou otiskovat povídky, fejetony, úvahy a laskavé inteligentní žvanivé texty Nepilovsko Halinovsko či lepšího ražení v tématických, převážně humoristických a dárkových knihách. Svá dílka, prvek SF není podmínkou, posílejte na adresu: zelezny@iz.cz

Mlok 2003

       Protože je tento Interkom nezvykle tenký, ano stále se ještě nesešlo dost peněz na větší rozsah a já stále ještě nenašel dost času osobně popohánět naše neplatiče, může se stát, že jej přečtete dříve, než vám přijde další.
       Pro ten případ doporučuji zakoupit letošního Mloka, obsah se kryje s výsledky CKČ na poslední straně a je sám o sobě, spolu s tradičně dokonalou typografií Mirka Dvořáka a doslovem Jarka Mosteckého, nejlepším doporučením.
Zdeněk Rampas

Laser v pevné vazbě

O. S. Card – Hegemonův stín

Po vylíčení Enderových osudů ve vzdáleném vesmíru a vzdálené budoucnosti (a také nedaleké minulosti v Enderově stínu) se autor vrací k jeho sourozenci Petrovi.

Star Trek – Nemesis

Začíná poslední cesta jedné generace. Film a román v jednom. Osm stran barevné přílohy, řada černobílých fotografií, sen každého ST fana na dosah.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK