Logo rubriky
11/2003
  (207)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2003

Čtenářův průvodce po Interkomu

K obsahu

       Několikrát jsem se v posledních číslech zmínil o Slawkovi Sączekovi a smutné příhodě, která jej postihla (či chcete-li, kterou si přivodil) na letošním Parconu, ale nikdy jsem se nedostal k tomu, co se vlastně stalo. Rovněž jsem zavalen (dvěma :-) dotazy, co znamená článeček v Ikarii 8/2003. Zajímají-li vás tyto kauzy, přečtěte si mou řeč z Podzimní porady SFK v Jalovci, ta ostatně uvozuje zápis z Podzimní porady, který by mohl zajímat všechny kluby, které se tam nedostaly, a nejen je.
       V Kvarku jsme přetiskli poslední část eseje Ondreje Herce o Utopii Star Treku, pokud jste s jejím čtení čekali, až ji budete mít k dispozici celou, dočkali jste se :-)
       Já jsem podobně čekal s rozbalením Top Ten, až vyjde článek Richarda Podaného o narážkách a slovních hříčkách v tomto metakomiksu.
       Konečně se nám z dalekých Států vrátil náš pravidelný a občas i pilný přispěvatel Richard Klíčník, dnes si můžete přečíst, jak na něho po kokakolové dietě zapůsobil poctivý Pratchett v překladu Honzy Kantůrka.
       Filip Gotfrid se zpožděním objasňuje název své filmové rubriky, kterou nám jako obvykle z větší části zaplnil Roman Paulík a Pagi.

Omluva – errata

       Už uvažuji, zda tento odstaveček nezměním na pravidelnou rubriku.
       Překlad knihy O psaní od S. Kinga samozřejmě nezískal Koniáše za rok 2002 (o tom dodnes nebylo rozhodnuto, a pokud nepovzbudíte Honzu Vaňka jr., nejlépe účinnou pomocí, ani nebude), ale Skřipec, anticenu Obce překladatelů.
       
Zdeněk Rampas

Cena Trifid - uzávěrka již 30. 11. 2003

       Nakladatelství Triton vyhlašuje první ročník literární soutěže Trifid v žánru sci-fi, fantasy nebo horroru s fantastickými prvky.
       Soutěž je vyhlašována v kategorii česky psaný román nad 300 normostran.
       Odborná porota ze zaslaných prací vybere díla vhodná k vydání v nakladatelství Triton.
       Autoři vybraných prací obdrží odměnu 20 000 Kč.
       Dílům představujícím mimořádný literární počin, může porota udělit cenu Trifid, spojenou s dvojnásobnou odměnou pro autora, který obdrží celkem 40 000 Kč.
       Zaslané práce nesmí být již někde knižně publikované, ale nevadí, pokud se již účastnily nějaké literární soutěže.
       Své příspěvky zasílejte v jednom tištěném exempláři a na disketě (ve formátu Wordu nebo RTF) do 30. 11. 2003 na adresu
Nakladatelství Triton, Vykáňská 5, 100 00 Praha 10.
       
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK