Logo rubriky
2-3/2004
  (210)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Čtenářův průvodce po Interkomu

K obsahu

       Slovenské příspěvky jsme převzali z posledních dvou čísel Fantázie, jde převážně o recenze Zlatých, Stříbrných a Bronzových knih čísla, tedy o to nejlepší, co se k recenzentům Fanty dostalo. Autorka Volavek Zuzana Hloušková zareagovala na článek Gustáva Murína. Škoda, že všechny „feministky“ neumí komunikovat takto věcně a „rozumně“ – proč jen mám dojem, že některé jejich místní mluvčí před každým svým veřejným vystoupení čtvrt hodiny skandují „čtyři nohy lepší“.
       V Bulváru popisuji i dvě své návštěvy pražských conů, jde jen o subjektivní poznámky, které se vzhledem k prostoru jim věnovanému ani nesnaží o nějaký komplexnější pohled, to ale neznamená, že si neuvědomuji spoustu práce, kterou pořadatelé vykonali, nebo že ji dokonce popírám.

Ještě k předplatnému

       Někteří naši čtenáři, přestože zaplatili, ještě našli za svým jménem otazník. Omlouvám se jim, pokud se jich to dotklo. Příznak ruším, až když vidím peníze na stole, není to ale výraz nedůvěry k jejich informaci, že již zaplatili, ale způsob, kterým kontroluji poštu (a sebe), že předplatné bylo dodáno, potažmo vyzvednuto.

Jarní porada ČS SF klubů

       Odvolávám, co jsem odvolal, JP proběhne opět v Turistickém středisku Jalovec u Číchova, okres Třebíč, tedy na místě konání Podzimní porady, a to v původně ohlášeném termínu 23. – 25. 4. 2004. Připomínám z loňské pozvánky:
Doprava: autem do Okříšek (od Prahy přes Jihlavu, od Brna přes Třebíč), zde odbočte směr Přibyslavice, přes ně směr Číchov – Bransouze, asi 1 km za Přibyslavicemi je označená odbočka vlevo. Vlakem do Okříšek (na trati Jihlava – Třebíč), zde bude k vlakům v pátek 23. 4. mezi 17 – 22 hodinou zajištěn odvoz.
Zdeněk Rampas

Radegast – DinoCon

       je nápad Petra Kotrleho: Co takhle strávit víkend na přelomu jara a léta v klidném, příjemně vybaveném horském hotelu ve společnosti lidí, se kterými si máte co říct?
       Jestli Vám tato představa zní aspoň trochu lákavě, čtěte dál.
Kde: V hotelu Mesit na Horní Bečvě, okr. Vsetín. Horní Bečva je oblíbená rekreační lokalita v srdci Moravskoslezských Beskyd, v horní části údolí Rožnovské Bečvy, asi 15 km východně od Rožnova pod Radhoštěm a prakticky na hranicích se Slovenskou republikou (přechod Bumbálka). Hotel Mesit je nové rekreační zařízení (dokončeno 1994) nabízející kvalitní ubytování a zázemí za solidní ceny, které odpovídají orientaci na náročnější hosty. K dispozici je mimo jiné vnitřní bazén, sauna, tenisový kurt, volejbalové hřiště, fitnes či horská kola.
Termín: 28.-30. 5. 2004, tedy v době, kdy už zpravidla bývá slušné počasí, ale lidé se ještě nestačili rozprchnout na letní dovolené.
Ubytování: Hotel Mesit nabízí 86 míst ve dvou/třílůžkových pokojích (s možností přistýlky) a 36 míst v hotelové depandanci, která je vzdálena 80 m od hlavní budovy a má pokoje až pro 6 osob.
Ceny ubytování za 1 noc se snídaní pro 1 osobu jsou následující:
Hotel 450 Kč, dítě 300 Kč, hotel. depandance 220 Kč, dítě 140 Kč.
Program: Tematický – kdo s čím přijede, a turistický – pěší túra ze známého sedla Pustevny (cca 15 km, s odbočkou k soše boha Radegasta – necelých 20 km).
Doprava: Nejlépe vlastním autem, jinak vlakem či dálkovým autobusem do Rožnova p.R., odtamtud místním autobusem směr Horní Bečva, zastávka H.B. – přehrada (17 km), odtamtud pěšky cca 1 km.
Více na: http://www.radegast.trigas-geo.cz/
Petr Kotrle

Nominace na ceny ČS fandomu Mlok a Ludvík

Mlok

NominovanýNominujeZač
Františka VrbenskáMelkor AcornZa popularizaci žánru i mimo fandom, za přednášky, články a knížky. Za ochotu přijet na všechny akce.
Standa KomárekRandalf RadegastZa překlady A. Sapkovského.
Mio ButoraDárečekZa pořádání Tatraconů.
Jiřina VorlováM. Koutný TřeskZa dlouholetou obětavou práci pro CKČ a SF Workshop, organizaci hráčských akcí, jakož i za práci pro F/fandom.
Valter MayerDáška MehešováZa dlhodobé udržiavanie priateľskej SF atmosféry a hodnot prostrednictvom čajovni a za podporu fanov v nudzi.
Sláva MartanKlub J. VerneaViz článek Richarda Klíčníka v minulém Interkomu. Více je asi zbytečné dodávat.
Pavel MikuláštíkJiřina VorlováZa dlouholetou práci pro fandom i Fandom a v Radě Fandomu, za všechny Dracony a vůbec.

Ludvík

NominovanýNominujeZač
AvariMelkor AcornZa uspořádání TaurConu, kde jsem mohl zapomenout na generační a názorové rozdíly mezi fanoušky.
Aleš BrichtaRandalf RadegastZa propagaci SF mimo fandom - sbírka SF s novou deskou 10 x Anděl posledního soudu.
Redakce PevnostiHarv Palantír Za zlepšení kvality podávaných informací a propagaci fantastiky široké veřejnosti.
Avalon ChotěbořJitka DoležalováZa všechny akce, které v uplynulých letech uspořádali, od prvních pohodových Avalonů po Parcony.
Zdeněk ZachodilJan MacháčekZa loňský Fénixcon a jeho vydařený program bez vycpávek a hluchých míst
Vašek FořtíkJiřina VorlováZa to, jak propaguje scifi v rámci Menzy. Loni rozjel zakládání a podporu herních klubů po celé republice.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK