Logo rubriky
4/2004
  (211)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Knihy levně

Virtuální obchod Netopejr najdete na http://shop.netopejr.cz/ nebo na něj tradičně doklikáte z http://www.netopejr.cz/
       Knihy komiksů, horory a vůbec celou produkci vydavatelství zde nakoupíte nejméně s 25% slevou a jestli jsem to dobře pochopil, ke každému nákupu nad 200 Kč obdržíte knihu, tento měsíc od americké autorky Julie Slavin: O ŽENĚ, KTERÁ SI UŘÍZLA NOHU V MAIDSTONE KLUBU.

a ještě levněji

Na On-line nakupování nakladatelství Triton http://www.triton-books.cz/ je připraven knižní dárek v podobě čtyř knih za cenu jedné (tedy za 250 Kč). Jednou z tohoto kvarteta je i Jak jej příroda stvořila od Johna Colapinta, o které jsme referovali v IK 8-9/2002, ale i z ostatních si třeba vyberete a zbytek můžete použít jako dárky pro každou příležitost. Na http://www.triton-books.cz/_trifid/default.asp se ještě můžete přihlásit do klubu Trifid.
       V SF archivu se nachází i několik unikátních zvukových nahrávek, například záznam programu pražského Parconu 1987, prvního mimo Pardubice.
       Bohužel nemáme možnost zjistit, v jakém jsou po všech těch letech stavu, ani je převést na modernější médium; a proto voláme:
       Kdo zapůjčí pro přepis vzácných nahrávek SF archivu starý magnetofon na pásky (jako býval např. Sonet Duo:-)?
       Kontaktujte prosím redakci Interkomu.
       

Andrzej Ziemiański:

Achája

je nový pozoruhodný objev úspěšného překladatelsko-vydavatelského dueta Pavla Weigela a Toma „Lasera“ Jirkovského.
       Silné, kulhánkovsky nesentimentální a ke svým hrdinům kruté příběhy zaprodané princezny Acháji, dobrodruha Síria a jeho učitele, zběhlého písaře Zaana a čaroděje Mereditha se složitě proplétají, aby se protnuly jen na samém počátku a konci prvního dílu (nejspíše trilogie).
       Abych zacitoval sám sebe: Co jen si běžní autoři (včetně mého oblíbeného Webera) dají práce, aby se v posledku jejich hrdince nic moc nestalo. To když do zajetí upadne Achája, tak jen zasyčí značkovací železo a v divadle krutosti může začít další jednání.
zr
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK