Logo rubriky
5-6/2004
  (212)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Čtenářův průvodce po Interkomu

Interkom stále hledá novou, nejlépe maloofsetovou, tiskárnu, že není vše úplně v pořádku, jste asi poznali z kvality (tisku :-) minulého čísla, bohužel trochu zazlobila i distribuce, pokud jste dostali číslo 4/2004 dvakrát, vezměte mi je na nějaký con, trochu se nám nedostávají.

K obsahu

Akademie science fiction, fantasy a hororu letos již podeváté udělila své ceny ve dvaceti kategoriích. Většinu si jich odneslo nakladatelství Laser-books, za nejlepší původní knihu byl vyhlášen Další den Valhaly od Františka Novotného (nakl. Triton), za nejlepšího překladatele Pavel Weigel a Cenu za dlouholetou práci pro SF získal Jan Kantůrek. Přinášíme kompletní výsledky a tzv. soutěž národů, neoficiální tabulku úspěšnosti jednotlivých nakladatelství, která vzniká přičtením jednoho bodu za každou nominaci a dvou potažmo čtyř bodů za každé vítězství v některé kategorii.
       Roman Paulík pro nás hbitě zrecenzoval poslední povídkovou sbírku Mirka Žambocha Na křídlech tornáda, najdete zde hned dvě mírně si protiřečící recenze Mooreovy Ligy výjimečných II, dlouho na dietě držení fanoušci článků o překladatelském řemesle si příjdou na své v Malé, téměř autentické, e-pistolárně-telefonické komedii plné omylů, která proběhla při mnohačetných pokusech o překlad úryvku z Miltona. Zájemci o dění ve fandomu zase dostanou koňskou dávku informací a drbů na stránkách 3 až 15. O své zkušenosti s lovem VIP ve fandomu se podělí Michelle.
       Příjemný čas strávený s Interkomem a pěkné léto Vám přeje
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK