Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
9/2005
(223)


Kdo je kdo v ČS fandomu – postřehy z provozu

Během několika let, po které je staré Kdo je kdo z roku 2000 vyvěšeno na webu jsem bombardován legitimními požadavky na jejich aktualizaci. Původní plán opravovat zdrojový text, ze kterého bylo možné vytisknout knihu (na papír) i vygenerovat webové stránky váznul na velké pracnosti a na tom, že jsem to mohl dělat jenom já.

Vznikl tedy projekt, ve kterém by si každý zájemce spravoval své heslo sám, a až by se informace o tom dostatečně ve fandomu rozšířila, vydala by se nová prožura. V mezidobí by byla hesla dostupná na webu.

Devadesát procent práce bylo uděláno rychle a již dávno, ale těch posledních deset procent trvalo rok.

Konečně je vše odladěno do provozuschopného stavu. Pokud chcete, aby vaše heslo bylo na webu aktuální, navštivte adresu kdojekdo.apro.cz, zde můžete aktualizovat své údaje, pokud jste byli uvedeni v tištěné verzi Kdo je kdo z roku 2000, nebo založit heslo nové.

Formulář obsahuje k jednotlivým položkám vysvětlivky, stačí nad nimi podržet kurzor myši, nicméně v případě problémů či nejasností můžete napsat na ram@apro.cz.

Pozor, neupravujte formát data svého narození, jinak se heslo nepodaří znovu otevřít k aktualizaci; (pokud chcete datum narození utajit, vyplňte jej hodnotou 1. 1. 1).

Zdeněk Rampas

Ochránkyně duší

Lois McMaster Bujoldová

Hlavní postavou volného pokračování románu o středověkém světě Chalionu je royina vdova Ista, matka royessy Iselle, která se mezitím stala novou královnou.

ISBN 80-7197-266-5, 576 str. obálka J. P. Krásný, cena 289 Kč.

Právě vydal TALPRESS


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index